10 maart 2010

iPhone firmware 3.1.3 faken

Veel iPhone en iPod touch gebruikers hebben niet de moeite genomen om hun device te upgraden naar de laatste versie iPhone OS 3.1.3. Zeker wanneer je iPhone is gejailbreaked dan zijn de minimale wijzigingen in versie 3.1.3 niet echt de moeite waard om je iPhone te upgraden.

Ieder keer dat je het device aansluit op je Mac zal iTunes een melding geven dat de nieuwe firmware versie 3.1.3 beschikbaar is. Op zich helemaal niet erg omdat je de melding eenvoudig kan weg klikken, wanneer je iPhone is gejailbreaked kan je echter het versie nummer van je firmware vrij eenvoudig faken.

Maak een verbinding naar je iPhone met SSH of een USB applicatie zoals DiskAid of iPhone Explorer. Als je bent verbonden ga je naar de folder: /System/Library/CoreServices/ en open je het bestand SystemVersion.plist met een plist editor.

Wijzig in de property list de volgende waardes:

ProductBuildVersion wijzig 7D11 in 7E18

ProductVersion wijzig 3.1.2 in 3.1.3

Sla je wijzigingen op en herstart hierna je iPhone, dit is noodzakelijk om het device te laten denken dat het is geupgrade. Na het herstarten kan je het versie nummer controleren in het menu Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info.

Wanneer je nu iTunes opstart, zal je merken dat de upgrade melding niet meer verschijnt.

Ondertussen is er ook in Cydia een package verschenen die deze aanpassing automatisch voor je kan maken. Het package 'Firmware 3.1.3' is terug te vinden in de Repository van BigBoss. Persoonlijk ben ik geen liefhebber van dit soort packages, de aanpassing zoals hierboven is vrij eenvoudig toe te passen voor iedereen die een beetje bekend is met jailbreaken.Reacties


  • Daniël

    10 maart 2010 om 16:06

    Ik krijg de error: Permission denied

  • Rene

    13 maart 2010 om 19:47

    Ik heb via cydia gedaan. iTunes ging daarna alles herstellen. Ik kon alles opnieuw aanpassen… Niet doen dus als het niet echt nodig is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!