30 november 2010

De ‘Gebruik’-optie toevoegen aan de iPad [JB]

De introductie van iOS 4.2.1 heeft er voor gezorgd dat het overgrote gedeelte van de iOS features nu beschikbaar zijn op alle iDevices. Uitzonderingen hierop zijn natuurlijk de hardware gerelateerde functies.

Op de iPhone heb je de beschikking over het ‘Gebruik’-menu (usage), deze kan je terug vinden onder:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik

De menu-optie geeft je informatie over de batterijduur, gesprekstijden en het datagebruik van de iPhone. Het menu is niet beschikbaar op de iPad (Wi-Fi) maar valt wel redelijk eenvoudig te activeren als deze voorzien is van een Jailbreak.

Het ‘Gebruik’-menu kan je activeren door twee property lists op je iPad te wijzigen. Je kan de aangepaste property lists hier downloaden: [download is niet meer beschikbaar]

Unzip het bestand en maak met behulp van SFTP of een USB connectie programma verbinding met je iPad. Plaats de twee bestanden uit het zip bestand in de map:

/Applications/Preferences.app.

Herstart hierna je iPad. Na de hestart zal de menu optie: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik aanwezig zijn en heb je toegang tot de batterijduur statistieken. Wanneer je beschikt over en iPad 3G dan worden de batterij gegevens standaard aangevuld met het mobiele dataverbruik.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!