19 april 2011

Het QuickLook venster op de voorgrond behouden

QuickLook is een ontzettend handige optie in Mac OS X om snel een bestand te bekijken zonder dat deze ook daadwerkelijk in de bijbehorende applicatie wordt geopend. Je activeert QuickLook door een bestand in Finder te selecteren en op de spatiebalk te drukken.

Wanneer een bestand wordt bekeken met behulp van QuickLook dan verschijnt deze vanzelfsprekend op de voorgrond. Op het moment dat je een ander venster selecteert dan wordt het QuickLook venster naar de achtergrond verplaatst. Diep verborgen in Mac OS X is er optie aanwezig om het QuickLook venster op de voorgrond te behouden.

Deze optie is aanwezig in de property list van OS X Finder, met behulp van het onderstaande Terminal commando zorg je ervoor dat het QuickLook venster ten alle tijden op de voorgrond wordt weergegeven.

defaults write com.apple.Finder QLHidePanelOnDeactivate 0; killall Finder

Het eerste gedeelte van het commando past de QLHidePanelOnDeactivate parameter aan en het tweede gedeelte herstart Finder.

Wanneer je nu een bestand bekijkt met QuickLook en naar een willekeurig ander venster switched dan blijft het QuickLook venster op de voorgrond. Helaas zal bij het bekijken of beluisteren van een bestand de weergave stoppen.

Je kunt de originele instelling waar terugzetten met het commando:

defaults write com.apple.Finder QLHidePanelOnDeactivate 1; killall Finder


Reacties


 • Constant Coolsma

  19 april 2011 om 16:44

  Bedankt! Hier ben ik blij mee. Ik gebruik QuickLook heel veel en moest soms overschakelen op Voorvertoning om ‘in beeld te blijven’. Prima tip.

 • Arthur

  20 april 2011 om 22:25

  Dit is nou iets waar ik echt wat aan heb, Thanks !
  Net als degene die eerder ook reageerde, gebruik ik quicklook regelmatig, en dan is dit toch een verdraaid handige uitbreiding van de toepasbaarheid van deze functie.

 • Rogier

  22 april 2011 om 8:37

  Handig, thanks. Een andere vraag: ik heb wel eens bij Mac-gebruikers gezien dat de ALT-TAB je in staat stelt om heel fancy door de openstaande apps te “scrollen”. Ze “zwiepen” dan van links naar rechts…. bij mij (iMac, Snow Leopard) zie ik gewoon a la Windows een overzichtje van alle openstaande apps. Ik wil graag die ‘zwiepende’ functie, hoe doe ik dat?

 • Sjoerd

  23 april 2011 om 22:38

  Het werkt perfect in Finder! Is er ook een mogelijkheid om dit in andere programma te laten werken die QuickLook ondersteunen (Zoals Sparrow)?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!