19 april 2011

ePub bestanden direct importeren in iBooks

ePub is een open standaard die door uitgevers wordt gebruikt om hun digital boeken te distribueren. Ook Apple maakt hiervan gebruik in de iBooks applicatie voor iOS. Wanneer je een digitaal boek koopt in de iTunes dan wordt deze tijdens het synchroniseren op je iDevice geplaatst, een andere methode is de directe aankoop vanuit de iBooks app.

Daarnaast is het ook mogelijk om een ePub bestand als bijlage naar je e-mail adres te sturen, de mail app zal er dan voor zorgdragen dat deze kan worden toegevoegd aan de iBooks app. Sinds de laatste versie van iBooks (1.2) heeft Apple echter nog een extra mogelijkheid toegevoegd.

Ook met Mobile Safari is het mogelijk om de ePub bestanden te importeren. Dit maakt het mogelijk om direct vanaf een website de ePub in de iBooks App te plaatsen. Automatisch zal een ePub die op deze manier is gedownload tijdens het synchroniseren met iTunes worden gekopieerd naar je Mac.

Je kunt de bovenstaande methode uitproberen met behulp van de website epubbooks.com, open deze website op je iPad of iPhone en selecteer een boek dat je wilt downloaden. Door op de ePub link te tappen krijg je de optie om het boek te importeren in iBooks.Reacties


 • Flieps

  19 april 2011 om 9:55

  Wat raar is is dat dit niet werkt vanuit MobileMe iDisk. Ik heb enkele boeken via Finder naar mijn iDisk verplaats, maar als ik op mijn iPad deze selecteer krijg ik de melding dat het bestand niet wordt ondersteund. Dus als ik met vakantie ga moet ik mijn boeken nu mailen naar mijn MM e-mail adres om ze van daaruit te openen in iBooks.

  Er wordt toch een update verwacht van MM? Ik hoop dat ze hier iets op verzinnen.

 • André

  19 april 2011 om 18:17

  Had ik toevallig ook al ontdekt en werkt ook met PDF files.
  Erg handig.

 • Marianne

  19 april 2011 om 19:02

  Ik heb al flink wat pdf in iBook gezet via Dropbox, ik neem aan dat dit ook met ePub kan (?)

 • adriaantje

  28 juli 2011 om 18:02

  Ik doe het meestal met “Dropbox”.

 • yoeri

  23 december 2011 om 12:43

  Hallo ik heb voor mijn moeder een aantal boeken gedownload (epub formaat) en naar de mail gestuurd als bijlage.

  echter wanneer ik nu zeg open met ibooks, doet hij dit niet (als ik ga zoeken in de bibliotheek staat deze er ook niet in)

  Wat moet ik nu doen als ik deze boeken wel wil lezen op de ipad 2?

 • andre

  1 april 2013 om 13:41

  ik kan geen bestanden open maken schieten gelijk van map naar pdf bestand

 • Ko

  11 mei 2014 om 22:30

  Als de ebup bestanden niet zijn beveiligd dan kun je deze zonder problemen lezen met iBooks op je iphone of ipad. Zet de bestanden eerst op je computer. Stuur een e-mail naar je Iphone en plaats in de bijlage de boeken die je op je Iphone / Ipad wilt lezen. Open je Iphone het Ebup bestand en klik op de app waarmee je het bestand wilt openen. Het boek wordt nu automatisch in je bibliotheek gezet. Daarna je bibliotheek via ITunes synchroniseren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!