20 juli 2017

iOS 10iOS 10: iPhone of iPad gebruiken als vergrootglas

toegankelijkeheid Apple Watch

Vanaf iOS 10 is het mogelijk om je iPhone of iPad te gebruiken als vergrootglas. Deze functie is vooral bedoeld voor personen met een visuele beperking, maar kan door iedereen gebruikt worden.

De functie gebruikt de camera van je iDevice en maakt het mogelijk om haarscherp in te zoomen op tekst, foto's of wanneer dan ook je het wilt gebruiken. Daarnaast kun je de kleur van het scherm tijdens het gebruik aanpassen.

Het vergrootglas in iOS activeren

• Open 'Instellingen'
• Ga naar 'Algemeen'
• Navigeer naar de optie 'Toegankelijkheid'
• Open 'Vergrootglas'
• Schakel vervolgens beide opties in.

Vergrootglas gebruiken in iOS 10

De optie is nu geactiveerd en kan gebruikt worden door driemaal te drukken op de thuisknop. Wanneer je geen extra opties hebt gekoppeld aan de thuisknop (bijvoorbeeld extra donkere weergave) dan wordt het vergrootglas onmiddellijk geactiveerd. Als dit niet zo is moet je de optie kiezen uit de mogelijkheden.

Het vergrootglas tijdens het gebruik aanpassen

Via de schuifschakelaar kun je in- of uitzoomen, via het bliksemschicht kun je de flitser (indien aanwezig) activeren. De functie zal automatisch scherpstellen, deze autofocus kun je vastzetten door op het hangslot te tikken. Via de drie bolletjes kun je de helderheid en contrast aanpassen, maar ook een kleurenfilter kiezen om optimaal te kunnen lezen of bekijken.

Lees ook: Kleurfilters gebruiken om intensere kleuren weer te geven


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: