24 januari 2016

tvOSHoe kun je de Apple TV uitschakelen?

Apple TV 4e generatie

Een vraag die we regelmatig krijgen is: Kun je de Apple TV uitschakelen? Het antwoord is eigenlijk kort, nee. Helaas is het niet mogelijk om de Apple TV volledig uit te schakelen.

Maar dat is ook niet echt nodig, wanneer je de Apple TV in sluimerstand plaats (standby) dan verbruikt deze weinig stroom en kun je toch enkele voordelen gebruiken. Zo zend de Apple TV altijd een Airplay signaal uit, deze kun je dan te allen tijde gebruiken en een verbinding maken. Wel kun je de Apple TV handmatig in sluimerstand plaatsen, hoe lees je in onderstaande procedure.

Neem de afstandsbediening met Touchpad van de Apple TV 4 bij de hand en druk de knop met het TV-icoon ongeveer 4-5 seconden in. Kies vervolgens voor de optie 'Sluimer'.

Apple TV uitschakelen, sluimer scherm

Nu wordt de Apple TV in sluimerstand (standby) geplaatst en worden de aangesloten apparaten indien mogelijk uitgeschakeld. Mocht bovenstaande methode niet het gewenste effect opleveren dan kun je de Apple TV ook via de het Instellingen-menu uitschakelen via Instellingen ▸ Sluimer nu. Deze procedure kun je ook toepassen op een oudere generatie Apple TV. Wil je de Apple TV echt volledig uitschakelen dan zul je de stroomtoevoer moeten loskoppelen.

Lees ook: De remote app gebruiken met meerdere personenReacties


 • Chris Laarman

  24 januari 2016 om 13:13

  Een Apple TV komt zelden alleen. Waarschijnlijk staat die aangesloten op een televisietoestel, met wellicht nog wat apparaten. Dan trekken die waarschijnlijk hun stroom uit een verdeeldoos, en die heeft wellicht een schakelaar (met lampje).
  Mijn eigen beleid is, die schakelaar uit te zetten tenzij die aan moet. Ik verbeeld me, dat ik zo stroom bespaar (al moeten die apparaten dan steeds opstarten in plaats van uit slaapstand komen), en dat ze dan veiliger zijn voor storingen in het electriciteitsnet.
  Daarnaast twijfel ik aan de electrische veiligheid van veel net-adapters. (Een jaar of twee geleden las ik een vergelijking van een prijzige Apple netvoeding en een goedkope nabootsing. Oeps, dan toch maar die dure!)

 • Theo Blonk

  24 januari 2016 om 14:08

  Bij de meest moderne toestellen kiezen producenten bewust voor een kleine spanning op de circuits. Dit trekt zeer weinig stroom, maar heeft als groot voordeel dat het vocht uit de electronica houdt.

 • Dennis

  25 januari 2016 om 20:44

  Wie zegt dat het niet nodig is dat die noet uit hoeft, als ik slaap hoeft dat ding niet aan of klein beetje stroom is of veel.
  Het is onzin om dan stroom te gebruiken alle kleine beetjes bespaar je weer, hij kan heel makkelijk uit gewoon knopje van de verleng snoer om waar die dan in zal zitten.

 • Hugo

  27 januari 2016 om 14:48

  electriciteitsnet.
  Daarnaast twijfel ik aan de electrische veiligheid van veel net-adapters. (Een jaar of…

  Het moet wel zijn elektrisch, met een K

 • Richart

  30 september 2016 om 20:46

  Ik ben ook in t bezit van een Apple tv van de 4e generatie. Nu heb ik het volgende probleempje ermee. Als ik deze afsluit via de sluimerstand gaan ook al mijn apparaten uit?!?!? (Tv en de receiver)
  Waarschijnlijk is dit simpel op te lossen maar ik kom dr ff niet uit?!? Weet wel dat het erg vervelend en irritant is ☺️

  Wie weet hoe ik dit kan oplossen?!?

  Mvg Richart

 • Wesley Fabry

  30 september 2016 om 20:48

  @richart volgens mij bedoel je dit: https://www.appletips.nl/apple-tv-4-afstandsbediening-koppelen-aan-andere-apparaten-om-deze-aan-te-sturen/ je moet in jouw geval dan ‘uit’ kiezen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!