25 september 2011

iCal: Automatisch je planning per e-mail versturen

Mocht je een druk bezette agenda hebben en andere mensen op de hoogte willen brengen van je activiteiten dan is dat mogelijk met behulp van Automator. Met behulp van een aantal Automator acties is het namelijk mogelijk om automatisch een overzicht van je ingeplande afspraken door te mailen naar contactpersonen. Dit kan handig voor je persoonlijke afspraken, maar ook als je een rooster of een planning heb gemaakt in iCal.

Start Automator en kies als document type: 'iCal herinnering'.

Selecteer in de linkerkolom op 'Agenda'. Sleep de actie 'Zoek iCal activiteiten' in de takenreeks, selecteer bij 'Zoek' de optie 'agenda's' de naam van de actie zal nu wijzigen in 'Zoek iCal-agenda's'. Type achter Titel ▸ bevat de naam van de kalender waarvan je de inhoud wilt doormailen, bijvoorbeeld: 'Werk'.

Sleep hierna de actie 'Filter iCal-activiteiten' in de takenreeks. Wijzig de conditie 'Inhoud' in 'Begindatum ▸ is deze week'.

Voeg als laatste iCal actie het 'Activiteitenoverzicht' toe aan de takenreeks.

Klik in de linkerkolom op 'Mail' en voeg de acties 'Nieuw e-mail bericht' en 'Verstuur uitgaande berichten' toe aan de takenreeks. Vul naar eigen wens de gegevens in (aan, onderwerp en bericht).

Bewaar je Automator actie en geef deze een naam (bijvoorbeeld 'Mijn planning'). Automatisch zal iCal nu worden geopend en de takenreeks wordt toegevoegd aan de kalender. Je kunt deze activiteit nu aanpassen, wanneer je de e-mail met de planning automatisch wilt versturen op maandagochtend om 08:00 dan pas je dit aan naar het onderstaande voorbeeld:

De ontvanger zal dergelijke e-mail zoals hieronder weergegeven ontvangen in de e-mail, de opmaak van de e-mail kan niet worden gewijzigd.Reacties


  • Koen

    25 september 2011 om 12:09

    Takenreeks wordt bij mij niet toegevoegd aan iCal en als ik de reeks uitvoer verschijnt er een waarschuwing dat het emailadres mogelijks niet geldig is (ook al is dit wel correct). Wat kan er mis zijn?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!