24 mei 2012

iCal: Afspraken openen in een afzonderlijk venster

Standaard is er in Mac OS X Lion een agenda aanwezig namelijk iCal. Deze applicatie is handig in gebruik en synchroniseert met behulp van iCloud de afspraken met je andere apparaten. Daarnaast kun je eenvoudig afspraken delen met genodigden.

Wanneer je echter een afspraak selecteert wordt de afspraak snel weergegeven in het iCal venster. In iCal is het mogelijk om afspraken te openen in een afzonderlijk verster, hierdoor kun je meerdere afspraken tegelijkertijd openen en bewerken. Deze functie zit echter wat verstopt in de voorkeuren van iCal.

Open hiervoor iCal ▸ Voorkeuren… ▸ Geavanceerd

Maak de optie 'Open activiteiten in een afzonderlijk venster' actief door deze aan te vinken. Sluit de voorkeuren en per direct is de wijziging uitgevoerd en zullen activiteiten in een afzonderlijk venster worden geopend.

Niet alleen in iCal kunnen activiteiten worden geopend in een afzonderlijk venster. Het is echter ook mogelijk om e-mails te openen in een afzonderlijk venster in de Mail applicatie van Mac OS X. Om een e-mail te openen in een afzonderlijk venster volstaat het door met behulp van een dubbelklik de e-mail te openen. Hierdoor kun je meerdere e-mails openen op hetzelfde moment.

Naast iCal en Mail is het ook mogelijk om in de Adresboek applicatie te dubbel klikken op een contact. Hierdoor wordt deze weergegeven in een afzonderlijk venster. Op deze manier is het mogelijk om meerdere contacten op hetzelfde moment te openen en te bekijken.

meerdere contacten openen in adresboek

Bovenstaande functies zijn niet van toepassing wanneer de applicatie in schermvullende weergave is geopend.

Meer tips voor iCal kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!