29 juni 2012

Vijf handige tips voor Mac OS X

1. Wanneer je een FaceTime-gesprek voert is het mogelijk om het venster te bekijken in staande of liggende weergave. Wanneer je de weergave op je Mac snel wilt wijzigen kun je dit doen met de toetscombinaitie cmd⌘ + R (roteren).

2. In iCal is het mogelijk wanneer je een activiteit hebt met genodigden in één oogopslag de beschikbaarheid van iedereen te bekijken. Dit doe je met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + A.


3. Door in het ‘Bestand openen’-venster een bestand of map te selecteren en de toets combinatie cmd⌘ + R te gebruiken, wordt er een nieuw Finder venster geopend met de locatie van de selecteerde map of bestand.

4. Wanneer je in Adresboek een nieuw contact aanmaakt worden er standaard een aantal velden getoond die ingevuld kunnen worden. Wanneer je een extra veld zoals bijvoorbeeld Twitter wilt toevoegen kun je dit doen via: Kaart ▸ Voeg veld toe. Echter is het ook mogelijk om zelf de standaard velden te selecteren. Dit doe je via: Adresboek ▸ Voorkeuren… ▸ Sjabloon

5. Het komt wel eens voor wanneer je een applicatie in een schermvullend venster gebruikt dat het Dock onderaan het scherm in de weg zit. Je kan het Dock heel eenvoudig tijdelijk uitschakelen met behulp van de toetscombinatie: cmd⌘ + option⌥ + D.

Meer tips voor Mac OS X kun je hier terugvinden.Reacties


 • Cris Minguel

  29 juni 2012 om 16:34

  goedemiddag,
  wanneer ik een uitnodiging ontvang zet ik zede door zet in agenda erin, maar kan deze wanneer de gene van het event deze heeft gecanceld niet verwijderen op de n.ipad. wel op de iphone en dan is deze ook weg uit de ipad. maar op de pad blijft deze anders staan. ik moet dus ook altijd mijn iphone gebruiken hiervoor. kan dit anders?

 • Neman

  29 juni 2012 om 20:23

  Punt 3 werkt niet…..wat wordt hier juist bedoeld???

Een reactie toevoegen: