14 september 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 21)

Een springend icon in het Dock kan je aandacht vragen voor een bepaalde applicatie. Dit is vooral de reden van deze functie. In Mountain Lion kun je een springend icon negeren door met de muisaanwijzer over het icon te bewegen. Hiervoor is het dus niet nodig om de applicatie te openen.

In iCloud is het mogelijk documenten en bestanden te bewaren. Via de systeemvoorkeuren kun je de opslag hiervan controleren en beheren. Dit doe je via:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ iCloud ▸ Beheer…

Als je meerdere Mac’s synchroniseert met behulp van iCloud heb je een extra optie ter beschikking in de Mac App Store. Schakel de optie ‘Download aangeschafte aankopen van een andere mac’ in via het store-menu in de Mac App Store. Automatisch zal een programma dat je koopt op de ene Mac worden gedownload op je andere Mac’s. Vanzelfsprekend dienen deze gebruik te maken van het zelfde Apple ID.

Wanneer je in Gmail, Twitter, Facebook, enzovoorts inlogt zal Mac OS X vragen of je dit account wilt toevoegen aan Mac OS X. Hierdoor kun je snel en eenvoudig je account gegevens van bijvoorbeeld gmail toevoegen aan de Mac OS X Mail applicatie.

In Agenda (iCal) zijn er tal van nieuwe opties bij gekomen, echter zijn er ook een aantal opties verdwenen, zo is het niet meer mogelijk om automatisch afspraken te verwijderen. Deze optie was terug te vinden in het geavanceerd menu.

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • Digilike

  14 september 2012 om 21:08

  Ik zie die optie niet van ‘Download aangeschafte aankopen van een andere mac’ in via het store-menu in de Mac App Store’. Wat moet er in iCloud aan worden gezet om deze optie zichtbaar te krijgen?

 • pim939

  15 september 2012 om 0:04

  @Digilike het staat bij software update in systeemvoorkeuren

 • Digilike

  15 september 2012 om 0:17

  @pim939: zeer bedankt! Aan de hand van de tip hier leek het net of dit in de MacApp store zou moeten staan. Maar inderdaad, via systeemvoorkeuren, sofware update is het in te stellen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!