29 juni 2012

iOS 6iOS 6 Sneak preview: Begeleide toegang

In iOS 6 heeft Apple de functie ouderlijk toezicht uitgebreid met begeleide toegang. Hiermee wordt het mogelijk om delen van het touchscreen uit te schakelen.

Handig? Jazeker! Wanneer een iPad wordt gebruikt voor een demo, publieke opstelling of als je lastige kinderen hebt. Met Begeleide toegang kun je als eigenaar van het apparaat bepalen waar een gebruiker wel en waar niet aan mag zitten binnen een app.

Begeleide toegang instellen 

Begeleide toegang werkt in iedere iOS applicatie op je iDevice. Je kunt in de applicatie kiezen welke velden/knoppen, inactief moeten worden gemaakt. Bijvoorbeeld: alle download knoppen in de App Store. Selecteer het hele veld met je vinger wat je wilt deactiveren en klik op start. Alle gedactiveerde velden worden grijs weergegeven.

Wanneer je restricties weer wilt aanpassen, druk je driemaal op de homeknop, daarna kun je na het invoeren van het wachtwoord de velden aanpassen. Ook heb je de mogelijkheid om de aan/uit en thuisknop uit te schakelen.

Video:Reacties


 • Laurens

  29 juni 2012 om 17:46

  Ideale oplossing voor mij dochtertje. Ik wil haar niet lastig noemen maar wel nieuwsgierig ;-) Ieder knopje is interessant.

  Ik kan haar nu op de iPad laten spelen zonder dat ze constant de app afsluit. Had al veel eerder moeten bestaan!

 • Ruben Stadman

  30 juni 2012 om 2:21

  Nice maar ik ben zelf een kind dus zal het niet gaan gebruiken

 • Tom

  4 juli 2012 om 18:07

  Leuk maar hopelijk komen mijn ouders niet achter de functie :p

 • Susanne

  21 september 2012 om 23:49

  Prachtige functie ja. Alleen bijzonder jammer dat ik het niet meer ontgrendeld krijg. En nu dus vastzit in een spelletje.
  3 x op homeknop drukken heeft geen enkel effect.

  Tips welkom!

 • Frans

  22 september 2012 om 0:09

  Resetje misschien?

  Powerknop en menuknop ingedrukt houden tot het apparaat reset.

 • marloes

  5 oktober 2012 om 14:21

  Hetzelfde als Susanne, ik kwam niet meer uit de app. Dankzij de tip van Frans konden mijn kinderen eindelijk stoppen met topo oefenen ;-)

 • FBB

  6 oktober 2012 om 0:42

  Had zelde probleem als Susanne, begeleid gebruik wilde er niet meer af, hoe vaak ik ook op de thuisknop drukte! Gelukkig werkt de tip van Frans (wel even volhouden met ingedrukt houden). Frans, bedankt!

 • Es

  14 maart 2013 om 10:15

  Iphone gaat wel uit (door thuisknop en Power in te drukken), maar bij aanzetten krijg ik hetzelfde scherm. Ik wilde alleen maar een ww instellen, niet dit:(

  nog andere oplossingen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!