30 juni 2012

Problemen met Chrome op de MacBook Air

Wanneer je Google's webbrowser Chrome gebruikt op een MacBook Air dan bestaat de mogelijkheid dat deze regelmatig helemaal vast slaat of zelfs een kernel-panic op het scherm laat zien.

In een officiële verklaring heeft Google toegegeven dat een bug in de applicatie de veroorzaker is van dit soort problemen. De meest recente (2012) versie van de MacBook Air met de Intel HD 4000 videochip lijkt het meeste problemen met de bug te hebben.

Google laat weten dat ze werken aan een bugfix en zo snel mogelijke een update voor Chrome zullen releasen. Tot die tijd heb twee mogelijkheden. Je kunt tijdelijk een andere webbrowser gebruiken, of je installeert een beta versie van Chrome.

Deze beta versies worden Canary Builds genoemd en kun je downloaden met behulp van de onderstaande link:

https://tools.google.com/dlpage/chromesxs/

Houd er wel rekening mee dat dit 'beta' versies zijn en deze hebben in de meeste gevallen ook last van bugs. De laatste Canary build lijkt echter zonder problemen te werken op de nieuwe MacBook Air.Reacties


 • Ramon

  30 juni 2012 om 10:17

  Grappig… heb ik totaal geen last van (Gebruik momenteel versie 20.0.1132.47) Maar ik heb er ook eigenlijk altijd een Thunderbolt-scherm aan hangen. Vraag me af of dat er wat mee te maken heeft…

 • Patrick

  30 juni 2012 om 10:43

  Wat zou je in hemelsnaam met chrome moeten je hebt toch safari

 • Cas

  30 juni 2012 om 11:25

  Vind het toch raar. Een programma die geen root access heeft wel een kernel panic kan veroorzaken. Deze programma’s draaien toch in de sandbox?

 • Jonathan Cazaerck

  30 juni 2012 om 21:59

  Gebruik toch gewoon Safari

 • Mishendr

  1 juli 2012 om 9:32

  Zodra Safari de mogelijkheid krijgt om te zoeken in de URL balk, ga ik weer Safari gebruiken…

 • Mishendr

  1 juli 2012 om 9:37

  En ik heb ook sinds kort out-of-nowhere dit zelfde probleem op 2x een Mac mini3,1. Op Hackintoshes kreeg ik deze melding altijd als er iets met hardware (en dus kexts) niet in orde was, maar op standaard Mac mini’s is dit raar. Zal kijken of dit ook tot Chrome is terug te lijden.

 • JJ

  5 juli 2012 om 13:29

  Mishendr, Je kunt voor die optie het tooltje Omnibar installeren. Dan kun je gewoon in safari vanuit de url-balk zoeken. Ideaal en heeft voor mij de enige meerwaarde van Chrome weggenomen….

Een reactie toevoegen: