20 september 2012

iOS 6iOS 6: De nieuwe Safari features

Safari iOS is zowat de meest gebruikte mobiele webbrowser van de hele wereld. Deze diende dan ook extra aandacht te krijgen in iOS 6, er zijn tal van vernieuwingen doorgevoerd. Safari is nu sneller dan ooit dankzij de verschillende snelheidsverbeteringen.

Één van de meest opvallendste op de iPhone is de mogelijkheid om de schermvullende weergave te activeren wanneer je de iPhone gebruikt in de landschap weergave. Door rechtsbeneden in de navigatiebalk te tappen op de twee pijlen activeer je de schermvullende weergave activeren. Door opnieuw te tappen op de pijlen deactiveer je de weergave.

Naast de schermvullende weergave zijn ook de iCloud-tabbladen nieuw in iOS 6. Met deze functie is het mogelijk de geopende tabbladen te synchroniseren met andere iOS 6 apparaten en Macs waarop Mountain Lion is geïnstalleerd. Wanneer je bijvoorbeeld 3 tabbladen hebt geopend op je iPhone is het mogelijk dankzij iCloud-tabbladen om de geopende tabbladen te synchroniseren met je iOS 6 apparaat of Mac.

iCloud-tabbladen kun je op de iPhone en iPod Touch bekijken via het bladwijzermenu in Safari, deze vind je terug onder het boek-icon in de navigatiebalk van Safari. Selecteer vervolgens de optie 'iCloud-tabbladen'. Bij de iPad kun je via het bekende wolkje iCloud-tabbladen activeren in de navigatiebalk.

Safari geeft je vanaf nu ook de mogelijkheid om foto’s te uploaden op een website. Zo kun je één of meerdere foto’s onmiddellijk uit je fotoalbum of fotostream toevoegen. In vele gevallen tap je op de optie 'Kies bestand' en vervolgens krijg je de mogelijkheid een bestaande afbeelding toe te voegen of een foto te maken. Selecteer je gewenste afbeelding, vervolgens kun je deze uploaden naar de desbetreffende webpagina.

De laatste updates van Apple software staat vooral sociale media centraal. Zo is het eenvoudiger om bestanden, foto's enzovoorts te delen in iOS en OS X. In iOS 6 heeft daarom ook het deel-menu in Safari een upgrade gekregen, deze ziet er vooral strakker en duidelijker uit dan zijn voorganger. Vanaf nu heb je snel toegang tot bepaalde sociale media, berichten, enzovoorts. Het deelmenu activeer je via het deel-icon in de navigatiebalk te herkennen aan de rechthoek met de pijl. Met behulp van een swipe naar links of rechts is het mogelijk te navigeren doorheen de verschillende deel-opties.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Bjorn

  20 september 2012 om 11:53

  Hartstikke tof om icloud-tabbladen te hebben.
  Maar!; ik heb een vraag, mijn huidige iphone staat er in, maar ook nog mijn oude iphone. Hoe kan ik die oude eruit halen, het is niet super belangrijk, maar ik vind het ergerlijk.

  Ik heb al reserve kopieen verwijderd op itunes en op mn cloud maar hij blijft er tussen staan..

  Iphone van Bjorn Achternaam = oude
  iphone 4s = nieuwe

  Mvg,

  Bjorn

 • Jonah

  20 september 2012 om 16:24

  misschien op iTunes bij uw apparaten

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!