23 mei 2012

TaskBadges: Een badge toevoegen aan tekstbestanden

freeware applicatie taskbadgeWanneer je een liefhebber bent van plain-tekst en regelmatig Teksteditor, Textwrangler of BBedit gebruikt als todo-lijst dan is de gratis applicatie TaskBadges zeker de moeite waart om te installeren. In Mac OS X worden ongelezen berichten in bijvoorbeeld de Mail applicatie aan gegeven met een rode badge in het Dock icoon.

Met TaskBadges is het mogelijk om dit soort badges te tonen bij .txt bestanden. Zo kun je bijvoorbeeld een todo-lijst aanmaken en de nog uit voerende taken aan te duiden met een badge in het icoon van het tekstbestand.

Download TaskBadges in de Mac App Store en open deze vervolgens. Schakel de applicatie in door op de knop 'Off' te klikken zodat deze veranderd in 'On'.

Maak een nieuw tekst document aan in Teksteditor. Onderstaand voorbeeld geeft weer hoe je ervoor kunt zorgen dat TaskBadges een badge in het icoon van het tekstdocument plaatst.

• De volgende conditie geeft aan dat nog een taak dient uitgevoerd te worden: - [ ]
• De volgende conditie geeft aan dat een taak is uitgevoerd: - [x]

Voeg hierna éénmalig het document toe aan de TaskBadges applicatie, open deze en sleep het .txt-bestand in de applicatie. Automatisch zal de badge in het icoon van het tekstdocument verschijnen. Wanneer je achteraf het document aanpast zullen alle aanpassingen automatisch worden gewijzigd en dit is ook zichtbaar in de badge.

Via de menu balk kun je eenvoudig alle tekstbestanden raadplegen en wordt automatisch het aantal nog uit te voeren taken weergegeven als badge naast het tekstdocument.

taskbadge menu pop up

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.

TaskBadges
TaskBadgesCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Rico Gundermann
Mac OS X  4+  0 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


  • Raoul

    23 mei 2012 om 10:53

    Geweldige app! Wunderlist ook een tijdje gebruikt, maar wil toch eenvoudiger en meer flexibiliteit hebben. Dit i.c.m. met de Teksteditor app is echt geweldig.

  • Nick

    30 mei 2012 om 19:20

    Jammer dat dit niet werkt met bijvoorbeeld foto en video bestanden. Het zou fijn zijn om snel in een app te kunnen zien wat je nog moet doen met een bestand en waarom het ook alweer daar staat (vooral handig met bureaublad bestanden ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!