17 maart 2015

BasisContactpersonen zoeken via het pop-up adresboek

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Communiceren via e-mail blijft nog steeds enorm populair, ook al zijn er op dit moment tientallen alternatieven beschikbaar. De Mail applicatie in OS X maakt het mogelijk om ieder willekeurig e-mailaccount toe te voegen. iCloud heeft hierbij de voorkeur, omdat hier gehele applicatie hierop gebaseerd is.

Maar ook diensten zoals gmail, Yahoo, hotmail, etc kunnen worden toegevoegd aan de Mail applicatie. Wanneer je een nieuw e-mailbericht wilt verzenden kun je deze aanmaken en in het 'Aan-veld' de contactpersoon toevoegen.

Typ een gedeelte van de naam en kies uit de lijst een contactpersoon. Maar het kan ook anders, met behulp van het geïntegreerde adresboek (contacten overzicht). Open een nieuw e-mailbericht of antwoord op een bestaande. Klik vervolgens in het aan-veld op de plus-knop om de contacten weer te geven.

adresboekosxmail

Vervolgens kun je hier zoeken in je contactpersonen klik op een contactpersoon en alle beschikbare e-mailadressen worden getoond. Selecteer een e-mailadres en deze zal worden toegevoegd aan het aan-veld. Wanneer je de muisaanwijzer plaats in het kopie- en blinde kopie-veld dan zal je merken dat je ook hier de plus-knop kunt selecteren om het contacten overzicht te raadplegen.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!