18 maart 2015

Apple TV: Handige tips voor het gebruik van de afstandsbediening

De afstandsbediening van de Apple TV is erg klein en heeft slechts zeven knoppen. Toch kun je er een hoop functies mee uitvoeren, uiteraard spreken de meeste knoppen voor zich. Met de play/pauze-knop kun je content pauzeren of afspelen, de menu-knop kun je indrukken om een stap terug te keren in het menu, door deze enige tijd in te drukken zal je onmiddellijk terugkeren naar het hoofdmenu.

De puntjes staan gelijk aan 'pijltoetsen' waarmee je naar links, rechts, boven of onder kunt navigeren op het Apple TV scherm. In het midden hiervan zit één grote knop, dit is de selectie-knop waarmee je alles kunt selecteren.

De selectie-knop kun je enige momenten indrukken in het hoofdmenu waarna de icons gaan 'wiebelen', vervolgens kun je deze verplaatsen of verwijderen. Tijdens het afspelen van een video kun je de selectie-knop ook enige momenten indrukken om het videomenu te raadplegen. Vervolgens kun je een ander hoofdstuk kiezen of ondertitels selecteren.

afstandsbedieningatv

De Apple TV herstarten kan via het instellingen menu of door simpelweg de stekker eruit te trekken, maar het kan eenvoudiger. Druk het onderste bolletje en de menu-knop voor ongeveer 7 seconden gelijktijdig in, de Apple TV zal automatisch gaan herstarten. Door de play/pauze-knop ongeveer 5 seconden in te drukken kun je de Apple TV in stand-by modus (sluimerstand) plaatsen.

Lees ook: Het statuslampje van een Apple TV begrijpen

Tijdens het afspelen van een video kun je de linker en rechter bolletjes gebruiken om vooruit en terug te spoelen. Je kunt hier op drukken, als je vaker drukt zal je merken dat je sneller vooruit of terug spoelt. Druk op het linker of rechter bolletje en houd deze ingedrukt om 30 seconden terug of vooruit te spoelen.

Wil je liever vertraagd vooruit of terugspoelen, druk dan eerst op de play/pauze knop en spoel vooruit of terug. Druk op play/pauze om de video te hervatten. Snel een hoofdstuk raadplegen kun je doen door tijdens de video enige momenten te drukken op de onderste bolletje. Vervolgens kun je met het linker of rechter bolletjes navigeren naar het volgende of vorige hoofdstuk.

appletv15

Het invoeren van tekst op de Apple TV is helaas niet handig en een hoop gedoe. Wil je bijvoorbeeld een hoofdletter, teken of cijfer invoeren moet je naar de desbetreffende toetsenborden navigeren. Dit is makkelijk te omzeilen door de play/pauze knop in te drukken, hiermee kan je switchen tussen de verschillende toetsenborden. Moet je een letter invoeren met een accent dan kun je de selectieknop enige momenten indrukken.

Apple heeft onlangs de Apple TV in prijs verlaagd, je betaalt nu slechts €79 voor het apparaat. Met een Apple TV heb je toegang tot Netflix, de films en TV programma's uit je iTunes bibliotheek en kun je de iCloud fotostream bekijken. Meer informatie over de Apple TV lees je hier terug.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jochen

  18 maart 2015 om 11:08

  Het volume NIET kunnen regelen is nog steeds met voorsprong het meest ergerlijke aan Apple TV…

 • Jersche

  18 maart 2015 om 12:58

  Volkomen eens! Waarom is dat nog steeds niet mogelijk?

 • Kilian

  14 april 2015 om 16:04

  Voor het invoeren van tekst gebruik ik gewoon de remote app ipv de afstandsbediening, veel handiger!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!