6 september 2014

BasisApple TV: Het statuslampje begrijpen

apple tv icon retinaDe Apple TV is een handig apparaat om verschillende streamdiensten en iTunes content te bekijken, uiteraard heb je ook de mogelijkheid om je TV als tweede scherm te gebruiken met behulp van Airplay. Al deze diensten in één klein apparaat met geen fysieke knoppen en een kleine afstandsbediening (Apple remote).

In de Apple TV is echter wel een statuslampje geïntegreerd die status informatie geeft. Bekijk hiervoor onderstaand overzicht ter verduidelijking.

Statuslampje is uit: De Apple TV bevindt zich in stand-by modus of is volledig uitgeschakeld

Statuslampje is opgelicht: De Apple TV is actief (aan)

Statuslampje knippert langzaam: De Apple TV wordt momenteel opgestart, wacht geduldig af tot het statuslampje volledig is opgelicht

Statuslampje knippert één keer: Het signaal (commando) van de afstandsbediening wordt opgevangen en verwerkt

afsmenuatv02

Statuslampje knippert drie keer: Een signaal van de afstandsbediening wordt niet uitgevoerd, dit komt alleen voor bij andere afstandsbedieningen die je hebt toegevoegd aan je Apple TV. Voeg deze opnieuw toe via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Afstandsbedieningen, meer over deze functie kun je hier teruglezen.

Statuslampje knippert snel: Er doen zich problemen voor met de Apple TV. Dit kan opgelost worden door de Apple TV opnieuw op te starten. Als het probleem zich voor blijft doen dien je de Apple TV opnieuw te herstellen, dit doe je via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Herstel

geupdate artikel

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jan vdP

  8 september 2014 om 9:57

  Ik ben er nog nooit achter hoe je dat ding in stand-by modus zet of volledig uitschakelt.

 • Edwin

  8 september 2014 om 15:57

  Volgens mij kan de Apple Tv alleen maar in een sluimertoestand geplaatst worden via de instellingen en niet met een toetscombinatie. Bij de instellingen kan je ook aangeven na hoeveel tijd de Apple Tv in sluimermodus moet komen indien deze niet gebruikt wordt.

  Volledig uitschakelen kan ook alleen maar door de stroom eraf te halen.

  Toch ?

 • Hans

  3 oktober 2014 om 22:45

  bij iOS 7.zoveel had ik Apple tv via mijn mobiele telefoon (netwerkje). Met 8.0.1 zonder, dus rechtstreeks. en met 8.0.2 moet ik weer via de telefoon. Is dit bekent?

 • Diego

  6 oktober 2014 om 13:25

  In het hoofdmenu op ‘play’ blijven drukken. Na een paar seconden gaat hij dan uit.

 • KareltjeKnetter

  15 november 2014 om 16:11

  Ik heb de volgende vraag maar weet niet waar ik deze kwijt kan. Misschien kan iemand mij helpen.
  Wie kan mij vertellen of er softwarematig/inhoudelijk enig verschil is tussen het aanschaffen van een AppleTV hier in Nederland of in Zuid Afrika? Zijn er nog andere zaken die ik zou moeten weten?
  Alvast bedankt voor jullie reacties.

 • cees

  1 december 2014 om 16:34

  KareltjeK.Nee, er is geen verschil. Ik heb mijn iPhone in Zuid Afrika gekocht en mijn Apple TV in Ierland.Lopen hier in NL als een zonnetje

 • franz

  29 oktober 2015 om 17:32

  Inderdaad, in hoofdmenu de knop play/pauze-toets ingedrukt houden schakelt het toestel uit.
  Via menu-toets ingedrukt houden ga je trouwens versneld naar hoofdmenu.

 • Robin

  29 juli 2016 om 17:05

  Het lampje knippert maar hij start niet door. Ook kan ik vanuit mijn iPhone de Apple tv niet vinden. Ik heb de Apple tv via de afstand bediening al een paar keer gereset maar dat helpt niks. Iemand ideeën!?
  Robin

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!