4 september 2014

Facebook Messenger: Locatiegegevens uitschakelen

facebook-messenger-iconMet behulp van de gratis berichten applicatie 'Facebook Messenger' kun je met al je vrienden gratis berichten versturen en zelfs telefoongesprekken voeren. Dat is uiteraard erg leuk en mooi, maar er zit ook een klein addertje onder het gras. Telkens wanneer je een bericht verstuurt vanuit de applicatie word je huidige locatie aan het bericht toegevoegd (tap op een bericht om de locatie ervan te bekijken).

Dat is uiteraard (in de meeste gevallen) niet de bedoeling en vaak ook overbodig. Naast degene die het bericht ontvangt bewaart waarschijnlijk ook Facebook deze gegevens. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig uitschakelen, hoe lees je in onderstaande procedure:

• Open de Instellingen applicatie op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Navigeer naar de menu-optie 'Privacy'
• Open de optie 'Locatievoorzieningen'

messenger-locatie

Zoek vervolgens in de lijst naar (Facebook) Messenger, hiernaast vind je een schakelaar terug. Schakel deze uit (van groen naar wit) om de gehele locatievoorzieningen binnen de applicatie uit te schakelen. Wanneer je nu een bericht verstuurd via de applicatie zal je locatie niet meer worden gegenereerd en verzonden.

Messenger
MessengerApple Watch app
Categorie: Social Networking, Productivity
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
iPad & iPhone  4+  229 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.Reacties


 • Maarten van der Grinten

  4 september 2014 om 10:32

  Bedankt voor de tip, maar wonderlijker wijs verschijnt Messenger of Facebook Messenger niet in die lijst Locatievoorzieningen.
  Ik was enthousiast over deze optie en ben uiteindelijk toch overstag gegaan om de omstreden app te installeren maar nu blijkt het dus niet te lukken die locatie toestand uit te schakelen. Hebben jullie dit eerder gehoord?
  Alle andere apps die locatievoorzieningen gebruiken staan er wel bij en idd Facebook had ik al eerder uitgezet. Ik heb zowel de iPhone als de app afgesloten en opnieuw opgestart.
  What to do?

 • Digilike

  5 september 2014 om 18:45

  Bij de iPad kun je messenger omzeilen door de app te installeren, even op de starten en daarna de app gelijk te verwijderen. Dan ben je van die ellende af. Met de iPhone lukt dit helaas niet meer. Daar zeurt messenger elke keer bij het gebruik om inschakelen van de locatievoorzieningen. Voor mij een reden om een alternatieve FB app te gebruiken. Ik heb er een hekel aan als iets door de strot wordt gedouwd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!