Menu

3 september 2014

ScreencastOS X: Verwijder de menuoptie ‘Verplaatsen naar Dropbox’ uit het context-menu

icon dropbox retinaEen cloud-dienst waarvan veel OS X gebruikers gebruik maken is Dropbox, met behulp van deze (gratis) online opslagdienst kun je afbeeldingen, documenten, bestanden en ander content online bewaren. Dankzij de iOS applicatie kun je deze bestanden ook benaderen op je iPhone, iPad en iPod Touch en uiteraard op iedere Mac en Windows PC.

Wanneer je Dropbox hebt geïnstalleerd op je Mac zal je merken wanneer je het context-menu opent van een bestand hier de menuoptie ‘Verplaatsen naar Dropbox’ staat. Dat is uiteraard erg handig om snel bestanden te uploaden, maar sommige gebruikers willen dit liever uitschakelen. Standaard is dit niet mogelijk in de instellingen van dropbox, maar wel via onderstaande procedure:

• Open Finder en navigeer naar ‘Macintosh HD’
• Selecteer hier Bibliotheek
• Verwijder hierin de map ‘DropboxHelperTools’
• Voor je Mac wachtwoord in en bevestig de verwijdering

Ga hierna naar de map ‘Programma’s’ en klik met behulp van een secundaire (rechtermuisklik) op de Dropbox applicatie, selecteer in het context-menu de optie ‘Toon pakketinhoud’. Open hier de map ‘Contents’ en hierna ‘Resources’, zoek naar het bestand ‘DropboxHelperinstaller.tgz’ en verwijder deze.

Open vervolgens Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s en voer onderstaand commando uit om Finder opnieuw op te starten en de wijzigingen uit te voeren en zo de menuoptie ‘Verplaatsen naar Dropbox’ uit het context-menu te verwijderen. Wil je liever de opties terug? Dan moet je Dropbox opnieuw downloaden en installeren op je Mac.

killall Finder

Meer over Dropbox kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Joep Willemsen 4 september 2014 om 16:17

    Eindelijk. Hoe vaak ik niet iets naar drpbox verplaats ipv de prullebak :(

  • A. Brouwer 5 september 2014 om 9:12

    Sinds het aanpassen krijg ik bij elke keer opstarten de vraag of ik het OK vind dat Dropbox binnenkomende verbindingen accepteert.

  • Joep Willemsen 5 september 2014 om 14:55

    Weer ongedaan gemaakt.Het context menu ‘delen’ verdwijnt ook.En dat is weer een gemis.

Een reactie toevoegen: