6 september 2014

Crossover: Eenvoudig windows applicaties gebruiken op je Mac

crossover iconOS X heeft zeker de laatste jaren een vaste waarde gekregen in 'computerland' en dat is ook te merken aan de universele software. Veelsoftware ontwikkelaars brengen tegenwoordig een Windows en OS X versie uit van hun software.

Toch zijn er nog een aantal applicaties en tools die niet beschikbaar zijn voor de Mac. Je kan er dan voor kiezen om windows te installeren op je Mac of te beschikken over een tweede computer voorzien is van Windows. Maar het kan ook veel sneller en eenvoudiger. Met behulp van CrossOver 13 kun je eenvoudig Windows applicaties, tools, PC-games, enzovoorts installeren en gebruiken op je Mac zonder dat daar een Windows-licentie voor nodig is.

De programma’s kunnen onmiddellijk worden geopend zonder je Mac te herstarten. Bovendien kan je de Windows applicaties zonder enige problemen starten en zijn deze volledige operationeel onder OS X. Controleer hier welke Windows apps allemaal compatibel zijn met CrossOver. Normaal betaal je voor Crossover 13 een kleine $60, maar momenteel kun je deze tool tijdelijk aanschaffen voor $ 29,95 (€22,75). Klik hier om de aanbieding te bekijken en CrossOver aan te schaffen.Reacties


 • Harry

  27 augustus 2014 om 9:31

  Hoe zit ’t dan met de veiligheid voor je Mac ? Ook maar meteen extra aandacht aan geven, of heeft crossover hier geen invloed op ??

 • Eric

  27 augustus 2014 om 10:00

  @Harry Dat is geen enkel probleem. Je draait namelijk geen volledige windows, maar enkel tools of programma’s die voor windows bestemd zijn. CrossOver zorgt er dus voor dat je windows programma’s kan draaien op je Mac. Uiteraard moet je wel geen gekke dingen gaan doen of tools installeren.

 • Filip

  27 augustus 2014 om 11:48

  Zou je dan bijvoorbeeld ook EA Fifa 14 kunnen spelen op Mac?

 • RonaldF

  27 augustus 2014 om 12:48

  Draait Excel VBA ook volledig onder Crossover of zijn er beperkingen. Iemand hier ervaring mee?

 • Wesley Fabry

  27 augustus 2014 om 16:10

  @Filip en RonaldF: Hier vind je een lijst welke Apps er allemaal werken met CrossOver, kun je gelijk checken of ie erbij zit: http://www.codeweavers.com/compatibility/

 • JanBe

  29 augustus 2014 om 19:05

  Ik heb crossover aangeschaft omdat in de lijst werd aangegeven dat het genealogische programma Aldfaer hiermee zou werken.
  Helaas werkt het niet, ik krijg het niet voorelkaar en dus zonde van de aankoop.

 • Wesley Fabry

  29 augustus 2014 om 19:34

  @JanBe Geen probleem, ga naar de website van stacksocial.com en log in om je aankoop te bekijken, hier heb je een ‘Request refund-knop’ om je aankoopbedrag terug te krijgen. Meer info: https://stacksocial.com/support (zie REFUND POLICY)

 • Ad

  30 augustus 2014 om 20:29

  De realiteit is vaak dat het progamma waar jij mee wilt werken op je Mac, nou net niet compatible is of slechts bij een enkeling werkt.

 • Jurgen Valks

  31 augustus 2014 om 8:39

  Crossover vind ik een waardeloos product, veel beloftes maar weinig resultaat. Sommige applicaties werken maar je bent totaal afhankelijk door de makers van Crossover en de community om nieuwe applicaties aan de gang te krijgen.

  Dat bedrag kan je beter besteden aan VMware Fusion of evt. Parallels.

 • Ad

  31 augustus 2014 om 14:28

  @ Jurgen
  Volledig mee eens, heb zelf Parallels hier, dus Windows op Mac snelheid!
  BTW ik herinner mij ook nog WinONX , dat was ook zo’n misser.
  Ook zo’n app waarvan de makers nooit reageren als je ze aanspreekt.

 • Rob

  9 september 2014 om 9:27

  Crossover werkt maar heel summier met windows-programma’s en FIFA14 hoef je er zeker niet op te proberen want dat loopt met de installatie al vast of vraagt om een Origin account wat je met geen mogelijkheid via Crossover geïnstalleerd krijgt. Ik heb het voor diverse programma’s geprobeerd maar het is en blijft onstabiel. Parrallels is hetzelfde laken het pak want ook dat draait niet alles. Kortom, of je installeert het op de mac erbij of je schaft een tweede computer aan, dat lijkt mij de beste oplossing.

 • wick

  13 april 2015 om 14:17

  we zijn van windows op mac overgegaan, maar ons Adobe Photoshop CS5 programma is voor windows. Adobe is onbereikbaar om de licentie over te zetten naar Mac. Het was een duur programma, nu werkt Adobe met een maandelijkse abonnement betaling maar daar voelen we niets voor
  Heeft iemand een idee hoe het installeren van dit windows programma op een Mac kan?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!