1 juli 2014

Fluid: Maak een applicatie van je favoriete website

Sommige webpagina's denk aan bijvoorbeeld Gmail, Facebook, enzovoorts hebben geen native applicaties voor de Mac. In principe is dit ook overbodig omdat de webpagina in Safari het uitstekend werken en met behulp van bladwijzers, topsites, enzovoorts heb je snel toegang tot deze webpagina's. Er zijn echter een groot aantal gebruikers die voor de online diensten ook graag een applicatie willen hebben.

De gratis applicatie Fluid maakt van een webpagina een Mac applicatie. Op deze manier kun je de applicatie in je Dock of Finder plaatsen en heb je snel toegang tot de webpagina die is toegekend aan de applicatie. Fluid is eigenlijk niets meer dan een mini-webbrowser die de webpagina laadt, doordat het een web-applicatie is kun je deze gemakkelijk toevoegen in het Dock en daar schuilt nu net de handigheid.

Fluid is erg eenvoudig te gebruiken, download de applicatie en open hem. Onmiddellijk kun je de URL opgeven en de gewenste naam. Selecteer de locatie voor de applicatie en kies een gewenste icon of gebruik de favicon die de webpagina aanbiedt. Met één druk op de knop 'create' wordt een kleine Mac applicatie aangemaakt die tevens ook via het launchpad kan benaderd worden.

fluidinstellen

Via het voorkeuren-menu kun je allerlei extra opties in-of uitschakelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: schaduw voor het venster, waar links standaard worden geopend, beveiligingsopties, download locaties, enzovoorts. Daarnaast is het ook mogelijk om bladwijzers, 'black-list', enzovoorts toe te voegen. Wanneer je van bepaalde webpagina's een applicatie maakt zoals Gmail en Facebook is het zelf mogelijk meldingen te ontvangen met behulp van een badge bij het icon, deze toont aan dat er een nieuw bericht is.

fluidresultaat

Naast de gratis versie is er ook een commerciële versie beschikbaar voor slechts $4,99. Hierdoor krijg je extra opties zoals: schermvullende weergave, gescheiden opslag voor cookies, applicaties plaatsen in de OS X menubalk, enzovoorts. Bekijk onderstaande Engelstalige screencast om een beter beeld te krijgen van Fluid.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!