6 september 2014

NieuwsWat gaat Apple aanstaande dinsdag aankondigen? (#1)

apple logo retina grijsEindelijk! Aanstaande dinsdag zal Apple een media-event houden met als titel: 'Wish we could say more'. Dit houdt doorgaans in dat Apple nieuwe producten en software gaat aankondigen. Wat Apple precies voor ons in petto heeft weet niemand, maar we kunnen er vrij zeker van zijn dat Apple de volgende generatie iPhone gaat aankondigen. Maar is dit alles?

De aflopen maanden zijn er een hoop geruchten de wereld in geslingerd, sommige waren erg ongeloofwaardig, maar er zijn genoeg bekende bronnen die het al jaren bij het rechte eind hebben. Wij van appletips maken de balans op en laten je de komende dagen weten wat je van Apple aanstaande dinsdag kunt verwachten.

Nieuwe iPhone
Het is alweer bijna een jaar geleden dat Apple de iPhone 5s heeft gelanceerd. Innoverend met het Touch ID en verbeterde hardware zoals de M7 co-processor. Maar de iPhone 5s is alweer 'oud' en er zal ongetwijfeld aanstaande dinsdag een nieuwe generatie iPhone worden voorgesteld. De naam is nog niet geheel zeker, waarschijnlijk zal ie de naam iPhone 6 krijgen, maar iPhone Air of gewoon iPhone is ook zeer goed mogelijk.

Hoe de nieuwe iPhone eruit komt te zien kunnen we kort over zijn, hij wordt namelijk groter en dunner. Al veel onderdelen zijn uitgelekt, waardoor we met vrijwel 100% zekerheid kunnen stellen dat de iPhone minstens een 4,7 inch scherm zal krijgen. Dat is 0,7 inch (17.7mm) groter dan de huidige generatie en hierdoor vult Apple het gat tussen de tablet en smartphone. Maar er is meer, Apple zal waarschijnlijk een tweede iPhone uitbrengen die nog groter is, deze zal een 5,5 inch scherm krijgen.

iphone6overzicht

Een groter scherm betekent automatisch een grotere iPhone, dankzij de onlangs uitgelekte onderdelen en tekeningen kunnen we vaststellen dat de iPhone met 4,7 inch scherm de volgende afmetingen zal krijgen; 138 x 66 x 6,9 mm. De iPhone met 5,5 inch scherm; 158 x 78 x 7,1 mm. Ter vergelijking met de iPhone 5s; 123,8 x 58,6 x 7,6 mm.

Het design van de iPhone 6 zal lichtjes aangepast worden, de kleuren blijven identiek als de iPhone 5s en het lijkt erop dat Apple afscheid neemt van de glazenpaneeltjes aan de achterkant. Om toch een goed signaal te creëren zullen er dunne plastieke strips worden verwerkt in de behuizing. Nieuw voor de iPhone 6 zal het logo zijn, deze wordt vervaardigd uit een speciaal materiaal en in de behuizing gemonteerd.

Wel of geen saffierscherm, dat is de vraag die vele zich stellen. Een echt antwoord op deze vraag is er niet, dan komt ie er wel in en een paar dagen later weer niet. Niemand lijkt het te weten, in ieder geval zou het wel een mooie toevoeging zijn. Het saffierscherm is namelijk krasbestendig en volgens sommige bronnen ook valbestendig omdat het scherm lichtjes mee kan buigen. Hierdoor worden krassen en barsten definitief verleden tijd.

Het is echter niet de eerste keer dat Apple dit soort glas gebruikt, de camera-lens van de iPhone 5(s) is gemaakt van dit glas. Volgens de geruchten zou alleen de iPhone met 5,5 inch scherm dit glas krijgen omdat de saffierschermen nog niet klaar zijn voor de nauwkeurige massaproductie.

Standaard verbeteringen zijn uiteraard de processor. De nieuwe iPhone 6 zal een A8 processor krijgen met een snelheid van 2 GHz en 1GB werkgeheugen. De mogelijkheden van de M7-processor zullen worden verbeterd met betrekking tot gezondheids-app in iOS 8. Misschien krijgen we een betere camera met f/1.8-diafragma, beeldstabilisator en een verbeterde flitser die rond is inplaats van langwerpig.

De batterij van de nieuwe generatie iPhone zou beter en groter zijn, maar ook dunner. Hierdoor blijft de batterijduur ongeveer gelijk aan die van de iPhone 5s, maar omdat de nieuwe iPhone vele extra’s bevat (denk aan het grotere scherm) vraagt dit ook meer. Doordat Apple een batterij met een capaciteit van 2100 mAh inbouwt wordt dit gebrek opgevangen.

batterijiphone6

Volgens verschillende bronnen gaat de iPhone 6 dan eindelijk NFC gaan ondersteunen. Desondanks de iBeacon-technologie voldoende zou zijn om het mobiel betalen tot een succes te brengen gaat Apple toch een NFC-chip inbouwen. Echt zeker is dit gerucht nog niet.

Op het gebied van connectiviteit zal de iPhone 6 voorzien worden van Wi-Fi 802.11ac. Verder krijgt de nieuwe iPhone ondersteuning voor LTE Generatie 6, deze kan een maximale snelheid van 300mbit generen.

Prijs en verkoopdatum nieuwe iPhone?

Waarschijnlijk zal de nieuwe generatie iPhone vanaf 19 september te koop zijn in de grote landen (denk hierbij aan VS, UK, Duitsland, etc). Nederland en België zullen een weekje langer moeten wachten en zal de iPhone vanaf 26 september te koop zijn. Waarschijnlijk kunnen we onmiddellijk kiezen tussen een 4,7 of 5,5 inch variant. De prijs van de 4,7 variant zal ongeveer hetzelfde zijn als de iPhone 5s. De 5.5 inch iPhone 6 zal beschikken over het zelfde geheugenaanbod en zal € 100 duurder zijn dan de 4,7 variant.

En de iPhone 6c dan?
Bijna nergens duiken er geruchten op over de kleurrijke variant van de iPhone 6. Apple zal waarschijnlijk later dit jaar of misschien pas volgend jaar de iPhone 5c voorzien van een kleine update. Zo kunnen we misschien een betere chip in de c-variant verwachten en het Touch ID, geheel nieuw design is waarschijnlijk pas voor het najaar 2015.

iphone6c

iPad, iWatch, Apple TV, iOS 8?

Er is nog zoveel te bespreken, daarom zal er morgen een vervolg op dit artikel verschijnen waar we andere geruchten en feiten voor jullie opsommen over de aankondigen voor aanstaand Apple event.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van geruchten van diverse bronnen en uitgelekte onderdelen. Of alles waar is en klopt weten we aanstaande dinsdag.Reacties


  • Dick Metselaar

    6 september 2014 om 22:00

    Dit is geen bespreken, maar koffiedik kijken. Zonde van de letters.

  • Anna

    17 oktober 2014 om 15:32

    Net zoals Apple zelf veelal doet: het een mysterie houden. D’r is na deze presentatie, naar mijn mening, nog niet super veel extra bekend gemaakt over de iWatch.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!