Menu

6 september 2014

Time Machine: Bestanden verwijderen uit de back-ups

time-machine-icon-pngTime Machine is een functie die eigenlijk onmisbaar is voor iedere Mac gebruiker. Toch zijn er nog veel gebruikers die deze functie niet gebruiken, het is aan te raden dit te activeren met behulp van een Time Capsule of een externe harde schijf. Via Time Machine wordt er gedurende dag regelmatig een back-up gemaakt van je Mac.

Dit houdt in dat alle bestanden worden geupload naar je Time Machine, tenzij je mappen de toegang ontzegt via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Time Machine ▸ Opties. Mocht je toch mappen of bestanden willen verwijderen uit je gemaakt back-ups dan kun je onderstaande stappen uitvoeren.

Klik op het icon van Time Machine in de menubalk en selecteer de optie ‘Activeer Time Machine’. Vervolgens navigeer je naar de map of het bestand dat je wilt verwijderen uit de back-up, de periode maakt niet uit.

time machine reservekopie

Open het context-menu met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) en selecteer hier de optie ‘Verwijder alle reservekopieën van ‘ABC”. Zodra je deze knop hebt geselecteerd worden alle reservekopieën van dit bestand verwijderd uit de gehele back-up van je Time Machine. Op deze manier kun je grote bestanden verwijderen, wanneer je deze toch niet meer nodig hebt in de toekomst en ruimte besparen op je externe harde schijf.

Meer over Time Machine kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • adrie suykerbuyk 9 maart 2015 om 10:47

    Ik heb bestanden verwijdert van mijn time machine. Op de harde schijf waar ze stonden zijn ze verwijdert. Echter nu zitten ze in mijn prullenbak en daaruit krijg ik ze verder niet verwijdert. Zelfs niet met de opdracht leeg prullenbak veilig.

  • Coen 27 maart 2015 om 1:04

    Waar vind ik de backups van mijn emailberichten (of gehele mailboxen) ten einde deze te kunnen verwijderen?
    Dank!

Een reactie toevoegen: