7 september 2014

Facebook app: Gebruikmaken van de bewaarfunctie

FaceBook-IconAfgelopen twee maanden heeft Facebook een nieuwe functie uitgerold voor zijn gebruikers. Via Facebook lees je niet alleen de gebeurtenissen van je vrienden en kennissen terug, maar ook nieuws die andere instanties posten. Hierdoor is het naast een sociaal platform Facebook ook uitgegroeid tot een informatieve website.

Vaak ben je onderweg en lees je leuke berichten of zie je links naar een interessant nieuwsbericht, maar heb je de tijd niet om het te lezen. Hiervoor heeft Facebook iets bedacht waardoor je deze berichten kunt bewaren voor een later tijdstip.

Deze optie gaat overigens niet op voor alle berichten die op Facebook voorbij komen, alleen nieuws, links, TV-programma’s, locaties, muziek, boeken, films en evenementen kunnen worden opgeslagen. Mocht je dus één van deze onderwerpen tegen komen op je tijdlijn en je wilt ze graag bewaren om ze op een later tijdstip te lezen dan kun je onderstaande stappen volgen.

Open de Facebook applicatie en navigeer naar één van deze berichten en tap (vaak naast de titel) op de meer-knop (te herkennen aan een hoekje). Selecteer hier de eerste optie 'Toevoegen aan opgeslagen links', onmiddellijk wordt het bericht opgeslagen. Facebook meldt hierover niets op je tijdlijn.

bewaarfunctie facebook

Hierna kun je de opgeslagen links benaderen via het Instellingen menu van Facebook. Tap hiervoor op de drie horizontale strepen in de navigatiebalk en open de menuoptie 'Opgeslagen' (mocht je deze nog niet zien moet je even de Facebook applicatie opnieuw opstarten). Hier vind je een overzicht terug van alle opgeslagen links en kun je deze per categorie bekijken.

Wanneer je de link hebt gelezen kun je hem archiveren door met één vinger van rechts naar links te vegen over de link en de optie 'Archiveren' te kiezen. Via de meer-knop kun je de link delen op je tijdlijn. Uiteraard kun je op de website van Facebook ook je opgeslagen berichten bekijken, deze vind je in de navigatiekolom terug bij de menuoptie 'Opgeslagen'.

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  369 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.







Reacties


  • Rienk Jan

    7 september 2014 om 16:42

    Met IOS8 in aantocht begint Facebook pas dit soort dingen in te bouwen. Met IOS 8 kan je zometeen met de share knop zelf je app kiezen waarin je artikelen wilt bewaren. Voor mij is dat Pocket. Ik hoef niet nog een plek te hebben waar ik artikelen ga opslaan die ik later wil lezen.

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!