7 september 2014

NieuwsWat gaat Apple aanstaande dinsdag aankondigen? (#2)

apple logo retina grijsAanstaande dinsdag houdt Apple een speciaal event. Zoals je gisteren op appletips kon lezen zal Apple waarschijnlijk de nieuwe iPhone gaan aankondigen. Verder staan er natuurlijk nog andere zaken op het programma zoals iOS 8 en misschien wel de iWatch?

iOS 8
Dinsdag kunnen we waarschijnlijk nog een preview verwachten van iOS 8, maar dat is uiteraard niet belangrijk! Wanneer kunnen we hem allemaal downloaden, dat is veel belangrijker. Waarschijnlijk kun je woensdag 17 september markeren in je agenda want dan komt iOS 8 beschikbaar voor het grote publiek.

Dat is vlak voor de iPhone lancering en dat is uiteraard mooi meegenomen. Meer informatie over iOS 8 en hoe je jouw huidige iPhone voorbereid op deze software lees je hier op appletips.

iOS 8 overzicht

Apple wordt het niet eens tijd?
Al meer dan twee jaar gaat het gerucht dat Apple een slim horloge op de markt gaat brengen. Het lijkt erop dat Apple dit najaar dit prachtige gadget op de markt gaat brengen. De geruchten over de iWatch nemen toe, maar echte bewijzen hebben we niet. Geen uitgelekte onderdelen of specifieke gegevens zoals bij de iPhone 6. Maar dit wil niet zeggen dat de iWatch er niet komt, denk bijvoorbeeld terug aan de Mac Pro, die was er ook ineens.

De iWatch zou het neusje van de zalm moeten worden op 'slim horloge' gebied en zal een hoop sensoren krijgen waarbij deze nauwlettend kan communiceren met de iPhone. De perfecte aanvulling op Heath- en Homekit in iOS 8. Anonieme bronnen melden dat Apple de iWatch gelijktijdig zal lanceren met iOS 8 en de nieuwe iPhone, echter zijn er dan ook weer een aantal die zeggen dat later dit jaar de iWatch aan de beurt is of zelf pas in 2015.

iPad Air en iPad mini

De nieuwe generatie iPad zit er ook aan te komen, echter moeten we niet zo heel veel bijzonderheden verwachten. De iPad Air en iPad mini zullen beide voorzien worden van een Touch ID en van de nieuwe A8 processor. Bovendien zou de iPad Air 2GB werkgeheugen krijgen zodat deze nog betere prestaties kan leveren, de iPad Mini houdt 1GB werkgeheugen. De speakers worden lichtjes aangepast en de nieuwe iPad Air zal beschikken over een extra microfoon naast de camera.

Daarnaast gaat het gerucht dat de nieuwe iPad een speciaal scherm krijgen met een anti-reflectie-coating. Hierdoor zal het scherm minder reflecteren en zou dit een betere lees- en kijkervaring geven. De massaproductie voor de nieuwe iPad is volgens de geruchten al enige tijd geleden gestart en het zou zomaar kunnen dat ook de iPad aanstaande dinsdag wordt gelanceerd. Afgaand op voorgaande jaren zal de iPad pas in oktober aan de beurt zijn.

ipadairbehuizing

Apple TV
Dat de Apple TV vernieuwd moet worden is iets dat 100% zeker is, echter is de vraag wanneer en hoe? De 4e generatie Apple TV zal compleet vernieuwd worden. Er zijn veel geruchten over dit kleine gadget, maar welke echt waar zijn is moeilijk te zeggen. Één ding is zeker, de nieuwe Apple TV zal een App Store bevatten en kan applicatie afspelen. Ook zou Siri worden geïntroduceerd in de Apple waardoor het mogelijk wordt deze aan te sturen met je stem.

Andere geruchten wijzen erop dat de Apple TV een TV-tuner gaat bevatten die live-TV kijken mogelijk maakt. Verder zal de Apple TV een eigen wi-fi signaal gaan uitzenden waardoor je kan verbinden met de Apple TV (voor Airplay) zonder dat je hiervoor aangemeld moet zijn op hetzelfde netwerk (net zoals de Chromecast en Smart TV’s).

appletvos

iPod, Yosemite en 4K iMac?
Na twee dagen zijn we nog steeds niet uitgepraat over het aankomende Apple event. Het zou zomaar kunnen dat Apple een nieuwe Apple TV lanceert of de downloaddatum voor OS X Yosemite bekend maakt. Deze geruchten en feiten lees je morgen in het vervolg op dit artikel.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van geruchten van diverse bronnen en uitgelekte onderdelen. Of alles waar is en klopt weten we aanstaande dinsdag.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!