7 september 2014

iWork (iOS): Bestanden delen via AirDrop

iwork 13Via de iWork applicaties van Apple kun je naast je Mac ook tabellen en documenten opstellen op je iPhone, iPad en iPod Touch. Hierdoor kun je sneller onderweg iets aanpassen aan je documenten, maar ook gehele nieuwe bestanden opstellen.

Wanneer je een document wil delen met derde dan kan dit via iCloud. Maar het gaat nog sneller via Airdrop, op deze manier kun je een kopie van het document delen zonder gedoe. Volg onderstaande stappen om een document te delen via Airdrop.

• Open een iWork (Pages, Numbers of Keynote) iOS applicatie
• Navigeer naar het document en open deze
• Tap in de menubalk op de twee mannetjes
• Open de optie 'Stuur een kopie'
• Selecteer Airdrop om het bestand te delen

delen via Airdrop

Zorg er uiteraard voor dat degene voor wie het document bestemd is Airdrop actief heeft en de desbetreffende iWork applicatie heeft geïnstalleerd op zijn of haar iDevice.

Verder is het ook mogelijk om eerst de structuur van het document te wijzigen. Open hiervoor het document en tap op de mannetjes in de menubalk. Selecteer hier 'Open met andere app' en kies de gewenste structuur (waaronder PDF of Word). Hierna tap je op de optie 'Kies app' en selecteer je Airdrop (zie foto) om het gewijzigde document via deze weg te delen.

Meer over iWork kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!