8 september 2014

Dropbox gebruiken om foto’s, video’s en bestanden te delen

icon dropbox retinaDankzij de standaard Mail applicatie in iOS kun je heel simpel e-mailberichten opstellen en versturen. Soms kan het voorkomen dat je ook een een foto of video wil toevoegen aan het bericht als bijlage. Helaas is de grootte van deze bijlage beperkt tot 20MB, sommige e-maildiensten kunnen zelfs maar maximaal 10MB ontvangen.

In iOS 8 wordt dit probleem deels verholpen door Maildrop, een dienst waarbij te grote bijlagen worden geupload naar iCloud en via een URL te downloaden zijn door de ontvanger. Echter gaat dit niet op voor Gmail gebruikers en personen die een lagere versie van iOS gebruiken. Gelukkig kun je dit 'gat' eenvoudig opvullen met Dropbox, hiermee kun je bestanden uploaden naar je account en direct de URL delen via e-mail.

• Open de Dropbox applicatie (hier te downloaden)
• Log in of registreer je
• Tap bovenaan op de drie bolletjes
• Kies voor de menuoptie 'Uploaden'

dropbox uploaden

Automatisch word je Filmrol geopend en kun je foto’s en video’s toevoegen aan de applicatie. Even wachten tot deze geupload zijn en open daarna de video of afbeelding en tap op de deel-knop. Selecteer hier op de knop 'Link kopiëren', vervolgens kun je hem plakken in de e-mail en kan de ontvanger hem gratis (ook zonder dropbox applicatie) downloaden en bekijken.

Naast foto’s en video’s kun je ook andere bestanden delen via dropbox en e-mail. Vele iOS applicaties (denk hierbij aan Pages, iBooks, enzovoorts) hebben de mogelijkheid documenten of bestanden te delen naar Dropbox. Open hiervoor het bestand en tap op de deel-knop, selecteer vervolgens Dropbox om het bestand te uploaden naar je Dropbox account. Hierna kun je het bestand openen in de Dropbox applicatie en weer delen via bovenstaande procedure.

Meer over Dropbox kun je hier terugvinden.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.