8 september 2014

NieuwsWat gaat Apple aanstaande dinsdag aankondigen? (#3)

apple logo retina grijsDit weekend kon je hier op appletips alle geruchten en feiten over de iPhone 6, iPad, iWatch en iOS 8 lezen. Maar er is meer, zo is de Mac mini dringend aan vervanging toe en staat OS X Yosemite ook te wachten op een waardevolle lancering.

iPod (Touch) en accessoires

Een gehele update van de iPod lijn zal er niet inzitten, eerder dit jaar heeft Apple namelijk al enkele wijzigingen doorgevoerd in de huidige iPod lijn. Zo is de iPod Touch voorzien van een extra camera en kunnen alle kleuren vanaf nu worden aangeschaft in een 16GB variant. Bovendien is de iPod Touch in prijs verlaagd, meer info kun je hier terugvinden.

Geloof het of niet, er duiken regelmatig geruchten op over Apple accessoires. Zo zal de lightning kabel een USB-uitgang krijgen die je langs beide kanten in een USB-poort of adapter kan steken. Handig, zo moet je niet opzoek gaan naar de boven- of onderkant. De EarPods van Apple worden erg bijzonder dankzij de geïntegreerde hartslagsensor. Deze kan je hartslag bijhouden en doorsturen naar de gezondheids applicatie in iOS 8.

nieuwelighting

Lancering OS X Yosemite

OS X Yosemite brengt een hoop vernieuwing met zich mee, maar nu nog niet. De beta-fase is nog niet afgerond en waarschijnlijk kunnen we hem eind oktober downloaden. Tegen die tijd is het aan te raden je huidige Mac voor te bereiden op de komst van OS X Yosemite, hoe lees je hier terug op appletips.

Een iMac met 4K scherm
De iPhone, de iPad, de MacBook Pro, de iPod Touch, ze hebben het allemaal een retina-scherm. Prachtig en haarscherp scherm met het dubbele aan resolutie dan voorheen. Voorbeeldje: Macbook Pro standaard heeft een resolutie van 1280 x 800, de retina versie heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Helaas is de technologie nog niet zo ver dat dit ook voor de iMac zou kunnen werken, daarom kan Apple een iMac met 4K scherm uitbrengen om het vragende gat op te vullen. Als de bronnen het bij het rechte eind hebben kunnen we deze iMac eind oktober verwachten (misschien wel samen met OS X Yosemite). Daarbij zou het zomaar kunnen dat Apple de huidige Thunderbolt Display voorziet van een update naar 4K en een dunner scherm. Goed om te weten is dat de term '4K' uit de TV-wereld komt, dit wil zeggen dat 4K een resolutie heeft van 3840 bij 2160 pixels, de huidige iMac 27 inch heeft een resolutie van 2560 × 1440.

iMac4K

MacBook Air Retina?
We willen het al een jaar, een MacBook Air met retina scherm. Volgens de geruchten kunnen we hem eind dit jaar verwachten in een beperkte oplage. De nieuwe MacBook Air wordt nog dunner dan de huidige generatie, zal een betere batterij krijgen en zal voorzien worden van een retina scherm. Als de MacBook Air een retina scherm gaat krijgen is de kans groot dat het design wordt aangepast. Zo heeft de MacBook Pro retina een glasplaat voor het scherm, iets wat de MacBook Air momenteel niet heeft.

macbook-air-13-step1-hero-2013

Komen er wel nieuwe Macs?
Als er iets onzeker is dit jaar zijn het de Macs wel, oké we krijgen een prachtig en compleet opnieuw ontworpen OS X. Over de Macs lezen we geen feiten. Iets dat we wel zeker weten is dat alle Macs dit jaar al voorzien zijn van een kleine update op eentje na, de Mac Mini. Als er een Mac is die een update verdient is het deze kleine jongen wel. Misschien krijgen we een nieuwe Mac Mini met de looks van een Mac Pro, het zou zomaar de verrassing van de avond kunnen worden. Echter verwachten we komend event nog geen nieuwe Macs, als ze er komen dan is het voor later dit jaar.

macminipro

Spannend!
Morgen is het dan eindelijk zover, het Apple 'Wish we could say more' event. Wat we zeker mogen verwachten is de nieuwe generatie iPhone en de lanceerdatum voor iOS 8. Heel misschien wordt de iWatch en nieuwe generatie iPad voorgesteld, ook al lijkt het erop dat dit later dit jaar zal plaatsvinden net zoals eventuele nieuwe Macs, OS X Yosemite en de Apple TV.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van geruchten van diverse bronnen en uitgelekte onderdelen. Of alles waar is en klopt weten we aanstaande dinsdag.Reacties


  • Gordan

    22 oktober 2014 om 13:08

    Al iets meer bekend over de iWatch?

  • Evelien

    25 november 2014 om 16:36

    Ik ben ook eens geïnteresseerd over de Android watches.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!