9 september 2014

OS X: Alle foto’s uit een GIF-animatie bekijken en bewaren

voorvertoning retina iconBewegende GIF-afbeeldingen zijn weer helemaal terug van weggeweest en maar goed ook want het is de ideale manier om een boodschap over te brengen. Vele iOS applicaties maken al van je foto’s een leuke GIF-animatie die je vervolgens kan doorsturen naar je vrienden en kennissen.

Wanneer je een GIF-animatie ontvangt of gevonden hebt op het internet dan kun je deze bekijken, in sommige gevallen wil je graag een stukje (foto) uit de animatie bewaren. Er zijn tal van tools die de GIF’s ontleden zodat jij alle foto’s uit de animatie kunt bewaren, maar standaard in OS X is dit al mogelijk met voorvertoning.

gif voorvertoning

Open de GIF-afbeeldingen in voorvertoning en onmiddellijk wordt deze opgesplitst. In Voorvertoning zie je dus niet de animatie, maar de foto’s die de animatie tot stand brengen. In de linkerkolom kun je dan de gewenste foto zoeken en vervolgens exporteren door de foto te slepen naar bijvoorbeeld het bureaublad. Zelf testen? Gebruik dan onderstaande GIF van appletips, sleep hem naar je bureaublad en open hem in Voorvertoning.

Appletipsleader

Meer over Voorvertoning kun je hier terugvinden.


Reacties


  • Cloverfield

    9 september 2014 om 10:18

    Nostalgie. En nu groter dan ooit op 9Gag.
    Wordt tijd Apple (en anderen?!) animaties gif ondersteunen in camera roll en whatsapp enzo…

Een reactie toevoegen: