16 februari 2011

iChat: Keynote presentatie toevoegen aan een videochat

Jammer genoeg maken maar heel weinig Mac OS X gebruikers gebruik van iChat. Dat is ontzettend jammer omdat deze applicatie voorzien is van een groot aantal geweldige functies die niet terug te vinden zijn in andere chat applicaties.

Één van deze geweldige functies is de mogelijkheid om een Keynote presentatie toe te voegen aan een videochat met behulp van het iChat Theater.

Start iChat en begin een chat met een contactpersoon in de Buddy list start hierna de videochat met behulp van het video icoon. Nadat de contactpersoon de videochat heeft geaccepteerd en de verbinding tot stand is gebracht ga je naar de menuoptie: Archief ▸ Deel bestand via iChat Theater.

In het nieuwe iChat Theater venster wat nu verschijnt browse je naar de Keynote presentatie die je wilt vertonen. Selecteer deze en klik op de ‘Deel’ knop. In het iChat venster verschijnt nu de eerste slide van de presentatie en linksonder in het klein de contactpersoon. De contactpersoon krijgt de zelfde weergave te zien maar dan vanzelfsprekend met jouw videostream.

Op het scherm verschijnt tevens een ‘slideshow’-venster voor Keynote, dit venster geeft je toegang tot basis functie zoals, volgende slide, vorige slide, volledig scherm en afsluiten. Hiervoor kan je ook gebruik maken van de spatiebalk en de cursortoetsen.

Wanneer je de presentatie afsluit zal het venster worden afgesloten en springt het iChat venster terug naar normale picture-in-picture weergave.Reacties


  • Jurriaan

    16 februari 2011 om 19:46

    Het liefst zou ik iChat gebruiken als chat client, maar zolang het niet (of alleen met heel lange omwegen (Jabber)) mogelijk is mijn MSN Live account te gebruiken, en mijn MSN contacten te importeren, is het het overwegen niet eens waard. Helaas.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!