13 september 2011

BETAiCloud (beta) update: Nieuwe features toegevoegd

iCloud en iOS naderen hun voltooiing, uit de meeste recente informatie blijkt dat rond 23 September de Golden Master van iOS 5 beschikbaar zal komen. Van de iCloud plugin voor Mac OS X Lion is ondertussen beta 10 verschenen, hierin zijn geen zichtbare wijzingen terug te vinden. Waarschijnlijk is Apple nu bezig met de finetuning van de onderliggende synchronisatie processen. De iCloud plugin is overigens nu ook toegevoegd in de laatste beta van Mac OS X 10.7.2.

In de webinterface van iCloud (beta) zijn er echter wel een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is het vanaf nu mogelijk om de Nederlandse taal te activeren. Het toevoegen van additionele talen geeft vaak aan dat het product bijna gereed is voor de definitieve release.

In iCloud heb je de beschikking over 'Photo Stream' een functie waarmee je foto's die zijn genomen met je iDevice automatisch kunt synchroniseren met andere iDevices en iPhoto op je Mac. Een nadeel van 'Photo Stream' is dat je geen foto's uit de stream kunt verwijderen en dat kan wel eens problemen op gaan leveren.

Via de webinterface is het nu mogelijk de 'Photo Stream' te resetten, dus mocht je een 'gewaagde' foto hebben gemaakt dan kun je die alsnog verwijderen door de gehele Photo Stream te wissen.

Alles wijst erop dat de release van iCloud binnen enkele weken een feit zal zijn, we houden jullie op de hoogte!

Rens bedankt voor de tips!Reacties


 • Frank

  13 september 2011 om 11:35

  Zijn er aanwijzingen dat Photo Stream ook gaat werken in Aperture.
  Het lijkt me logisch omdat deze app al veel gelijkenissen heeft met iPhoto, de vraag is alleen wanneer.

 • Dirk

  13 september 2011 om 13:21

  Hoop dat je straks ook nog andere email accounts kunt toevoegen, zou die mogelijkheid er nog komen?

 • Jeffrey

  13 september 2011 om 23:25

  Ik hoop dat ze de photostream nog wel gaan aanpassen want dat niet kunnen verwijderen van een willekeurige foto vind ik wel een beetje vervelend…

 • Niels

  12 oktober 2011 om 18:37

  Het bericht is al van even geleden, maar misschien weten jullie antwoord op de vraag. iCloud werkt op 10.7.2 (dat is de melding die ik krijg als ik probeer in te loggen) Weten jullie wanneer die beschikbaar komt?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!