30 november 2014

YosemiteiCloud: Gezinsdeling verlaten en de optie uitschakelen (iOS/OS X)

gezinsdeling

Dankzij Gezinsdeling kun je aankopen die je hebt gedaan in de iTunes en App Store delen met je gezinsleden en kunnen deze (indien de ontwikkelaar het toelaat) gratis installeren op hun apparaten.

Daarnaast heb je automatisch een gedeelde agenda, fotostream, herinneringenlijst, enzovoorts. Echter zijn er toch een aantal gebruikers die de gezinsdeling niet zo handig vinden en het liefst deze willen uitschakelen. Hoe je dit doet lees je in onderstaande procedures voor OS X en iOS.

Gezinsdeling uitschakelen via iOS

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'iCloud'
• Tap hier op 'Gezin'
• Selecteer je eigen naam

gezinsdelingstoppenios

Stop vervolgens gezinsdeling door op de knop 'Verlaat delen met gezin' te tappen. Automatisch worden gedeelde agenda’s, fotostreams, etc verwijderd van je Apple apparaten, worden aankopen en creditcard niet meer gedeeld. Het gezinshoofd heeft de mogelijkheid om onmiddellijk alle gezinsleden te ontkoppelen en de gehele gezinsdeling stop te zetten via dezelfde wijze als hierboven staat beschreven.

Gezinsdeling uitschakelen via OS X

• Open systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op iCloud en daarna op 'Beheer Gezin'
• Selecteer in de kolom jezelf
• Klik onderaan de kolom op de min-knop

gezinsdelingstoppen-osx

Automatisch worden gedeelde agenda’s, fotostreams, etc verwijderd van je Apple apparaten, worden aankopen en creditcard niet meer gedeeld. Het gezinshoofd heeft de mogelijkheid om onmiddellijk alle gezinsleden te ontkoppelen en de gehele gezinsdeling stop te zetten via dezelfde wijze als hierboven staat beschreven.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • apptipper

  30 november 2014 om 12:20

  Voor wie gezinsdeling toch niet zo geslaagd vindt dat de aankopen van de andere AppleID’s van zijn/haar creditcard worden afgeschreven kan ik als tip meegeven dat je dit voorkomt door voor elk gezinslid een eigen Apple iTunes tegoed in de appstore in te lezen met de camera. Dat gaat heel eenvoudig onderaan de tab uitgelicht via de link Wissel in.

  iTunes tegoed kaarten zijn bovendien regelmatig met korting te koop.

 • Hans Maks

  30 november 2014 om 12:33

  Kijk uit wat je doet. Als je gezinsdeling meer dan twee keer helemaal uitzet kan je het een jaar lang niet meer activeren of eraan deelnemen. Contact met Apple heeft vooralsnog geen oplossing hiervoor of reset kunnen bewerkstelligen dus. Loopt al meer dan 14 dagen.

 • Ronald Rave

  19 september 2016 om 19:38

  Ik heb helemaal niet de mogelijkheid om gezinsdeling uit te schakelen, Ik heb de knop “ouder/voogd” helemaal niet. Hoe kan ik deze in beeld krijgen?

 • Wesley Fabry

  20 september 2016 om 11:51

  @Ronald ben jij het voogd in het gezin, degene die het gezin gestart heeft? Alleen deze persoon kan de gezinsdeling stoppen. Zo niet kun je het beste Apple zelf raadplegen: http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Ronald Rave

  26 september 2016 om 12:38

  Ik ben inderdaad voogd, maar heb dus zelf geen apple-device. Kan daar het probleem zitten? Mijn kinderen die in deze gezinsdeling zitten, krijgen alles van elkaar te zien en ervaren dit als erg hinderlijk.

 • Wesley Fabry

  26 september 2016 om 13:27

  @Ronald Toch heb je dan ooit een gezin aangemaakt. Beste is dan met dit iCloud account tijdelijk in te loggen en de gezinsdeling te stoppen. Als dit niet kan kun je het beste contact opnemen met Apple zelf.

 • Raymond Alexander

  21 juni 2017 om 10:32

  Ik wil gezinsdeling niet uitzetten, maar wel bijv. herinneringen voor mezelf houden en niet delen met het hele gezin. Hoe doe je dat?

 • Wesley Fabry

  21 juni 2017 om 11:30

  @Raymond, herinneringen worden niet standaard allemaal gedeeld. Zodra gezinsdeling actief is wordt er een herinneringen lijst ‘Family’ aangemaakt. Alleen deze is gedeeld met alle gezinsleden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!