25 mei 2015

iOS: Eigen trilpatronen maken voor meldingen

Bij het ontvangen van een bericht, e-mail, nieuwe tweet, etc. binnenkomt zal er een geluidsmelding weerklinken, naast geluid wordt er ook een bepaald trilpatroon afgespeeld. Voor een bericht is dat bijvoorbeeld twee keer kort, ontvang je een oproep dan is dat beduidend langer. De trilpatronen worden gebruikt om onderscheid te maken tussen de verschillende meldingen.

De trilpatronen zijn een heel erg handige optie op het moment dat je iPhone in je broekzak zit. Ben je niet tevreden over de patronen, dan kun je ze zelf eenvoudig aanmaken, hoe lees je hieronder terug.

• Open Instellingen
• Navigeer naar geluiden
• Kies een geluidsoptie dat je wilt aanpassen
• Tap (tik) op 'Trillingen'

instellingen voor trulpatroon

In dit menu zijn een aantal standaardpatronen aanwezig, zoals hartslag, S.O.S, snel, symfonie en waarschuwing. Selecteer een gewenst trilpatroon om deze te gebruiken of maak er zelf één aan via de optie 'Maak nieuwe trilling'.

Tik nu op het scherm om een trilpatroon aan te maken, tap kort voor een korte tril, tap lang voor een lange trilling. Wanneer je klaar bent tap je op 'Stop’, druk op 'Speel af' om je trilpatroon te voelen en bevestig door op 'Bewaar' te tappen. Geef de trillen een gewenste naam en selecteer deze om hem toe te voegen aan de geluidsoptie. Herhaal dit voor alle geluiden die je wilt aanpassen.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!