25 mei 2015

Foto’s voor OS X: Bewerkingen ongedaan maken

Naast het beheren en bekijken van de iCloud-bibliotheek kun je ook heel simpel foto’s bewerken. Foto’s is stukken uitgebreider dan iPhoto op gebied van bewerking. Zo kun je heel exact de kleur en belichting aanpassen en de foto’s voorzien van leuke effecten.

Maar wat als je toch niet tevreden bent over het resultaat van de bewerking. Dan kun je er voor kiezen om deze ongedaan te maken.

Uiteraard kun je onmiddellijk een bewerking ongedaan maken met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + Z. Mocht het een bewerking zijn die iets langer is geleden dan kun je deze ook ongedaan maken.

bewerkingsopties in foto's voor OS X

Open de foto, klik op bewerk en dan bijvoorbeeld op 'Pas aan', als je de belichting en kleur hebt aangepast dan kun je het blauwe vinkje uitschakelen door erop te klikken. Hiermee maak je de bewerking ongedaan en word de foto in originele staat gebracht. Wil je alle bewerkingen ongedaan maken, dan kun je bovenin klikken op 'Herstel origineel', hiermee worden alle bewerkingen verwijderd. Filters kun je uitschakelen door te kiezen voor de optie 'Geen'.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.


Reacties


  • Frits van der Veer

    26 mei 2015 om 16:09

    l.s.

    Is er een zelfde commando (of anderszins) in photos voor iOS?

Een reactie toevoegen: