26 mei 2015

iOS: Het toetsenbord geluid uitschakelen

instellingen ios logo 7 retina

Wie voor het eerst een iPhone, iPad of iPod Touch koopt zal ongetwijfeld te maken krijgen met het toetsenbord geluid. Telkens wanneer je het toetsenbord gebruikt zal je een klik-geluid horen. Het geluid is alleen te horen wanneer je iDevice niet op stil (mute) staat.

Het toetsenbord geluid is leuk, maar wordt al snel irritant als je veelvuldig lange teksten of berichten typt. Gelukkig kun je hem eenvoudig uitschakelen, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open Instellingen op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Navigeer naar de optie 'Geluiden'

toetsenbordklik

Scroll naar beneden en schakel de optie 'Toetsenbordklik' uit, vanaf dit moment zal iOS geen geluid meer laten horen bij het gebruik van het toetsenbord. Wil je ook het geluid uitschakelen bij het vergrendelen van je iDevice? Dan moet je de optie 'Vergrendelgeluiden' uitschakelen.

Meer over geluid kun je hier terugvinden.Reacties


 • Dennis

  26 mei 2015 om 22:05

  Tikje op ios is eigenlijk juist 1 van de weinige tot nu toe die ik niet irritant vind.

 • reinier

  23 maart 2016 om 8:57

  ik heb een iphone 6 en het toetsenbordklik schuifje is uit maar mijn in al mijn aps blijft het toetsenbordklik te horen alleen wanneer ik mijn mute knop gebruik stopt het klikje.

 • Karine

  15 april 2016 om 23:02

  Mijn toetsenbordklik staat wel aan maar het werkt niet

 • Frank

  1 oktober 2016 om 11:24

  Eerste wat ik doe is het irritante klokgeluid uitzetten. Blijk nu dat het uitstaat muv de rekenmachine. In iOS 9 nooit last van gehad.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!