14 oktober 2011

iOS 5iOS 5 Feature: Toetscombinaties aanmaken

De mogelijkheid om dingen te 'customizen' op je iPhone heeft Apple altijd tot een minimum beperkt. In iOS 5 lijkt Apple daar een beetje vanaf gestapt te zijn. Zo kun je de geluiden voor systeemmeldingen wijzigen en kun jezelf toetscombinaties samenstellen.

Met deze toetscombinaties is het mogelijk om complete zinnen of woorden in te typen met behulp van een zelf gedefinieerde toetscombinatie. Je kunt bijvoorbeeld de toetscombinatie 'mvg' gebruiken om 'Met vriendelijke groet,' in een e-mail te typen. De toetscombinaties verschijnen op zelfde manier als de spellingcontrole, de suggestie wordt automatisch weergegeven en kun je bevestigen met behulp van de spatiebalk.

De toetsencombinatie optie kun je terugvinden in het menu:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toestenbord ▸ Nieuwe toetscombinatie...

In het bovenstaande (linker) afbeelding is ook te zien dat er enkele wijzigingen in de iOS interface hebben plaatsgevonden. De schakelaars die in eerdere versies van iOS rechthoekig werden afgebeeld zijn vervangen door een capsule knoppen weergave.

Artikel geupdate voor de definitieve versie van IOS5Reacties


 • RichieSD

  14 oktober 2011 om 14:10

  Ik heb er een gemaakt voor mijn emailadres, erg handig en een mooie nieuwe feature van iOS 5 wat niet zo vaak genoemd wordt…

 • smitsfotografie

  14 oktober 2011 om 14:28

  Rare bij mijn iPhone heet het niet toetsencombinatie, maar Trefwoorden en Nieuwe Trefwoord……

 • Applefan

  15 oktober 2011 om 10:31

  Bij mij heet het ook trefwoorden…
  Hoe kan dat verschil er inkomen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!