1 maart 2012

iOS 5: Snel een concept e-mail heropenen

In iOS heb je de mogelijk om een e-mail die je aan het schrijven bent te bewaren als een 'concept' bericht. Druk hiervoor tijdens het schrijven van de e-mail op de knop 'Annuleren' linksboven in scherm, er verschijnt nu de volgende drie opties: 'Verwijder concept', 'Bewaar concept' en 'Annuleer'.

Wanneer voor 'Bewaar concept' kiest dan wordt de e-mail opgeslagen in de map 'Concepten' of 'Drafts' binnen het e-mail account dat je hebt gebruikt. Je kunt de concept e-mail weer terugvinden via de knop in de linkerhoek van het scherm.

Afhankelijk van het aantal gebruikte e-mail accounts verschijnt hier de naam van het account of 'Postbussen'. Het terugvinden van concept e-mail kan lastig zijn wanneer je gebruik maakt van meerdere e-mail accounts op je iDevice.

Via een goed verborgen optie in de iOS 5 interface is het heel eenvoudig om het laatst opgeslagen concept bericht opnieuw te openen. Helaas werkt deze methode alleen op de iPhone en de iPod touch.

Het geheim zit hem in de knop 'Nieuwe e-mail' die rechtsonder in het scherm van de Mail app aanwezig is. Door deze knop enkele momenten ingedrukt te houden wordt automatisch de laatst opgeslagen concept e-mail automatisch geopend. Dat werkt een stuk eenvoudiger dan moeten bladeren door mappen structuur van het e-mail account.Reacties


  • Roy

    1 maart 2012 om 11:40

    Goede tip. Bedankt.

  • Digilike

    1 maart 2012 om 20:47

    Dit werkt bij mij ook prima op de iPad 2. De tip beperkt zich dus niet tot de iPhone en iPod.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!