7 februari 2013

iOS 6iOS 6.1: Problemen met het afspelen van geluid

ios6De laatste iOS update bracht ons enkele verbeteringen en kleine nieuwe functies, maar helaas ook een kleine bug. Sommige iOS-gebruikers klagen over een speaker probleem na het installeren van iOS 6.1. Door deze update kunnen sommige geen geluid meer afspelen via de speaker van hun iPhone, iPad of iPod Touch.

Dit is te wijten omdat het iDevice denkt dat hij aangesloten is op een dock. Je zou dan denken dat een herstart van je iDevice zou helpen, maar helaas heeft dit weinig resultaat. In veel gevallen kun je het iDevice aansluiten op een Dock en is het in de meeste gevallen het probleem verholpen. Daarnaast kun je het iDevice koppelen aan je computer met behulp van de USB-kabel en deze synchroniseren met iTunes. Mocht het probleem nog niet verholpen zijn kun je onderstaande procedure proberen:

• Open de muziek applicatie op je iDevice
• Sleep een gewenst muzieknummer af
• Druk tweemaal op de home button
• Swipe tweemaal naar rechts
• Tap op de Airplay-knop

speakerbug

Selecteer hier een alternatieve optie, bijvoorbeeld luidspreker of een airplay apparaat. Keer vervolgens terug naar het beginscherm en sluit de Muziek applicatie af door tweemaal te drukken op de home button en gedurende enige momenten te tappen op de muziek applicatie en verwijder deze vervolgens uit de multitaskbalk.

Als laatste mogelijkheid kun je het iDevice herstellen en opnieuw installeren. Op het Apple Supportforum is een topic terug te vinden over dit probleem.

Meer tips over iOS 6.1 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Roy

  7 februari 2013 om 13:12

  Gelukkig geen last van. Maar goede tips voor wie er wel hinder van heeft.

 • martin

  10 februari 2013 om 10:59

  ik krijg in nieuwsapp nu mijn netwerk, tijd en batt indicatie aan de rechterzijde van het beeld. hierdoor is nu de tekst vaak niet leesbaar omdat deze wordt afgesneden aan de zijkant. verder valt me op dat men veel sneller opnieuw moet inloggen als even van een site is weggeweest. grtzzz martin

 • Erik

  12 februari 2013 om 7:53

  Ik heb zelf het probleem dat ik na de update van mijn IPhone Naar IOS 6.1 niet meer kan opladen via de (niet Apple) USB lader van de auto. Ook een nieuwe geprobeerd met hetzelfde probleem. Heb op Engelse sites gelezen dat er meer mensen zijn met oplaad problemen na update naar IOS 6.1.

 • Jan

  15 september 2013 om 22:23

  Geen geluid meer op iphone voor muziek e.d. met apple beneld maar die kende het probleem niet.

 • Jan

  15 september 2013 om 22:24

  Geen geluid meer op iphone voor muziek e.d. met apple gebeld maar die kende het probleem niet.

Een reactie toevoegen: