6 februari 2013

iOS 6Vijf kleine wijzigingen in iOS 6.1 (Deel 3)

ios6Grijze muziek:

Eerder schreven we al over de grijze nummers die in je muziekbibliotheek op je iPhone, iPad of iPod Touch konden verschijnen. Dit zijn nummers waarbij tijdens het synchroniseren een fout is gemaakt en hierdoor niet beschikbaar voor afspelen.

Tot voorheen kon je deze niet handmatig verwijderen vanaf je iDevice. Sinds iOS 6.1 kun je deze eenvoudig verwijderen met behulp van een swipe, hierdoor hoef je niet meer te synchroniseren met iTunes.

grijzemuziek

Gehoorapparaten:

Wanneer je in het bezit bent van een gehoorapparaat dan kun je deze koppelen aan je iPhone, op deze manier worden gesprekken doorgestuurd naar je gehoorapparaat. Deze optie is terug te vinden via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Gehoorapparaten. Wanneer er een apparaat wordt toegevoegd is het mogelijk een nieuwe optie 'Live luisteren' te activeren door drie maal te drukken op de thuisknop.

gehoor

Locatievoorzieningen:

Ook het iOS besturingssysteem maakt gebruik van locatievoorzieningen, deze kun je terugvinden via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem. Hier worden alle opties die iOS zelf gebruikt, op basis van locatie getoond. Nieuw in deze lijst is optie Wi-fi-netwerken.

wifi netw

Exchange:

Wanneer je gebruik maakt van een Exchange account voor mail, agenda, enzovoorts op je iDecive was het voorheen niet mogelijk om je gegevens te pushen. Het was hierbij enkel mogelijk om Fetch te gebruiken en standaard om de x aantal minuten de server te controleren op nieuwe berichten. Dit is opgelost en vanaf nu is het mogelijk om nieuwe gegevens te pushen. Let

push

Airplay:

Trouwe appletips-lezer Laurens heeft ons laten weten dat er nog een nieuwe functie zit verborgen in iOS 6.1 met betrekking tot Airplay. Het is al enige tijd mogelijk om van je Airport express een Airplay ontvanger te maken. Hier door kun je dus muziek afspelen op je luidsprekers via Airplay. Wanneer er al muziek wordt gestreamd naar de Airport (bijvoorbeeld aan de hand van je Mac) en vervolgens via je iDevice verbinding wilt maken met de Airport kreeg je voorheen een rood Airplay icon. Sinds iOS 6.1 krijg je de melding dat de Airport al door iemand anders in gebruik is

Airportairplay

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Cor

  6 februari 2013 om 11:34

  Hallo,

  Ik krijg Wifi niet te zien als ik dit via locatievoorzieningen ga benaderen.
  Kan dit komen omdat ik IOS 6.1 via mijn iphone cq ipad heb geïnstalleerd ?
  Zo ja, hoe kan ik dit oplossen?
  Gaarne reaktie

 • Johan

  6 februari 2013 om 12:47

  Hier Wifi ook niet te zien hoor….op een iPhone 5
  En Exchange mail accounts kon je in vorige versie’s van IOS ook al pushen.

 • Erwin

  6 februari 2013 om 20:01

  Ook hier niet, iPhone 4S en iPad 3, beiden met iOS 6.1 : geen WiFi bij locatievoorzieningen !

 • Floris

  8 februari 2013 om 7:27

  Ik heb nog nooit een rood AirPlay icoon gezien als hij al in gebruik was

 • Basso

  27 maart 2013 om 9:54

  Mijn locatievoorzieningen kan ik niet meer aan- of uitzetten. Ik kan wel de keuze maken om uit te zetten, maar daarna blijft locatievoorzieningen grijs en is nog steeds niets te wijzigen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!