3 oktober 2012

iOS 6iOS 6: De Panorama-functie van rechts naar links gebruiken

Nieuw in iOS 6 is de Panorama-functie die veel gebruikers een waardige toevoeging vinden. De Panorama-functie werkt erg snel in gebruikt waardoor het vrij eenvoudig is om een mooie Panorama te maken met je iPhone.

De Panorama functie is alleen beschikbaar op de iPhone 4S en iPhone 5. De iPad ondersteunt deze functie helaas niet. Om de Panorama-functie te activeren open je naar de Camera-applicatie en tap je bovenin op de knop ‘Opties’. Selecteer vervolgens de optie ‘Panorama’. Richt je iPhone naar de fotolocatie en tap op het camera icon. Verplaats nu in een vloeiende beweging de iPhone van link naar rechts.

Het kan natuurlijk eens voorkomen dat je een panorama wilt maken van rechts naar links. Wanneer je dit wilt doen kun je vrij eenvoudig de panorama-functie omdraaien door éénmaal te tappen op de panoramabalk. Hierna kun je een panorama maken van rechts naar links.

De iPhone zal automatisch van het bewegend beeld een panoramafoto maken, wanneer je hand trilt zal de iPhone dit automatisch corrigeren dankzij de bewegingsstabilisator. De panorama wordt opgeslagen in de Filmrol. Wanneer je niet tevreden bent over de nieuwe Panorama-functie zijn er ook nog alternatieve applicatie terug te vinden in de App Store, één van de betere is AutoStitch.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Digilike

  3 oktober 2012 om 17:33

  Hee, handig! Die optie had ik nog niet ontdekt. Fijne functionaliteit, trouwens, de panorama optie.

 • michel

  3 oktober 2012 om 20:37

  Handige tip dank je.

 • macboekje

  4 oktober 2012 om 3:32

  Over de kwaliteit van de camera in de iPad2 ben ik niet enthousiast. Maar als ik eens een panoramafoto wil maken met de iPad gebruik ik DerManDar. Gaat heel redelijk. Ik mis de functie dus niet zo erg in iOS6.

 • HappyGuy

  4 oktober 2012 om 7:24

  Een gratis en erg goed alternatief is Photosynth.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!