2 oktober 2012

iOS 6iOS 6: Muziek streamen naar je iDevice met behulp van iTunes Match

Als je gebruiker bent van iTunes Match kan je heel eenvoudig je muziek beheren op je apparaten. Bij iTunes Match kun je voor € 24,99 per jaar al je gekochte muziek omzetten naar iTunes. Alle muziek is beschikbaar in iCloud en heeft de standaard iTunes kwaliteit van 256 kbps in het AAC formaat, zonder DRM. De muziek op je Mac die ook in de iTunes collectie aanwezig in komen automatisch beschikbaar in iCloud. Op deze manier kun je ook al je muziek raadplegen op je iOS apparaat.

In iOS 5 was het alleen mogelijk om muziek te downloaden op je iDevice, terwijl het in OS X gestreamd word. Dankzij iOS 6 kun je vanaf nu ook je muziek streamen naar je iPhone, iPod Touch of iPad. Het voordeel hiervan is dat je ruimte bespaart op je iDevice omdat je geen muziek lokaal bewaart.

Als je iTunes Match nog niet hebt geactiveerd op je apparaat zie je enkel de muziek die je via iTunes synchronisatie hebt toegevoegd. Om ook je muziek te zien die je niet op je iOS apparaat hebt staan maar wel op iCloud, dien je iTunes Match te activeren. Het inschakelen van iTunes Match is mogelijk via:

Instelling ▸ Muziek ▸ iTunes Match

Schakel ook de optie 'Toon alle muziek' in.

Muziek streamen is vrij eenvoudig, tap op het nummer en deze zal automatisch geladen worden om af te spelen. De muziek wordt gedownload met behulp van een Wi-Fi verbinding, tevens is het ook mogelijk muziek te streamen onder een mobiele netwerk. Activeer daarvoor de optie 'Gebruik mobiele data' via instelling ▸ Muziek.

Meer tips over iTunes Match kun je hier terugvinden.Reacties


 • David

  2 oktober 2012 om 9:38

  Is niet echt streamen als de tracks op je telefoon worden opgeslagen. Het is meer een on-demand downloaden van je library.

 • Jasper

  2 oktober 2012 om 9:39

  Goedemorgen!,

  Ik heb iTunes Match nu een paar maanden en de uit eindelijk conclusie is: ^&#$(#!
  Het werkte goed, het uploaden duurt even naar iCloud maar je krijg daar voor wel de betere kwaliteit en netjes “alle” albumhoezen.
  Echter zins iOS6 loop m’n muzieklijst vaak vast, als ik stream en wil daarna weer terug naar een liedje wat op m’n iPhone staat dan loopt deze vast. Als je één liedje van een album streamt dan staat deze ook automatisch op je iDevice, als je dan klikt op heel album ophalen dan doet hij het zelfde liedjes weer ophalen. Dubbeldata verbruik dus. Ik vind iTunes Match in iOS5 velen malen beter!

  Dit is overigens op een iPhone 4S 32GB Zwart

 • HCHybrid

  2 oktober 2012 om 9:54

  @Jasper, mee eens. Sterker nog ik ga match niet meer verlengen en mn favoriete playlists/nrs weer fijn op mn iDevices zetten. Wordt helemaal geschuffeld van haperende muziek als je onderweg bent. Als je niet continu in een wifi omgeving zit werkt match streaming gewoon onvoldoende stabiel. Voor het ontdekken van nieuwe muziek gebruik ik spotify en aupeo… gecombineerd met lokaal opgeslagen muziek voor onderweg werkt dat eigenlijk het beste. Spotify geeft onderweg trouwens ook kuren dus daar kun je ook niet op vertrouwen. Last but not least… muziek lokaal en spotify/aupeo alleen over wifi is ook geen aanslag meer op je data limiet. Zat de laatste maanden steevast over de grens van 1gb… merendeel door streamen van muziek. Just my 2 cents…

 • Tjeerd X.

  2 oktober 2012 om 12:09

  idd een paar bemerkingen…

  3G is momenteel niet overal beschikbaar dus als je terug valt naar 2G gaat je muziek haperen!
  De data die je slurpt is niet normaal gewoon! makkelijk 300mb per dag!
  Heb je een collectie van 20000 nummers dan is het niet overzichtelijk en traag!

  Het enige waar ik het mooi voor vind en blijf gebruiken is dat mijn bibliotheek op elke mac beschikbaar is zonder dat de “server” aan moet staan. Ook bij vrienden thuis als ik inlog met mijn itunes account zijn alle nummers beschikbaar om af te spelen!

  conclusie 3G is niet goed genoeg (ik ben nu trouwens 4G aan testen in Awpen en probeer het weer uit!)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!