17 januari 2012

iOS 5iOS: iTunes Match gebruiken

Als je gebruiker bent van iTunes Match kan je heel eenvoudig je muziek op je apparaat beheren. Zo kan je eenvoudig muziek verwijderen of toevoegen vanuit iCloud, zonder dat je daarbij hoeft te synchroniseren met iTunes.

iTunes Match activeren op je iOS apparaat

Als je iTunes Match nog niet hebt geactiveerd op je apparaat zie je enkel de muziek die je via iTunes synchronisatie hebt toegevoegd. Om ook je muziek te zien die je niet op je iOS apparaat hebt staan maar wel op iCloud, dien je iTunes Match te activeren. Het inschakelen van iTunes Match is mogelijk via instelling ▸ Muziek ▸ iTunes Match ▸ Toon alle muziek.

Muziek downloaden vanuit iCloud

Bij het openen van je muziek app zal je al snel een verschil zien tussen de muziek die al op je iOS apparaat staat en welke nog niet. Door middel van een wolkje wordt aangegeven dat het nummer, artiest of album beschikbaar is in iCloud maar nog niet aanwezig is op je apparaat. Om muziek te downloaden selecteer je een nummer, artiest of album met een iCloud icoon.

Naast de nummers komt nu een iCloud download icoon te staan, als je hier erop klikt zal het nummer automatisch beginnen te downloaden. Als je heel het album op je apparaat wenst te hebben scroll je naar beneden en klik je op de "Download alles" knop, dit kan je ook doen als je alle muziek van een artiest wilt hebben of een eigen samengestelde afspeellijst.

Tijdens het downloaden wordt het iCloud download icoon een cirkel met een vierkantje erin. Dit geeft het download proces aan, dit kan je ook onderbreken door op het vierkantje te klikken. Zodra het downloaden afgelopen is verdwijnt het iCloud icoon en kan je uw muziek beluisteren vanaf je iOS apparaat.

Hoe muziek verwijderen van je iOS apparaat en het in je iCloud blijven behouden

Je kan makkelijk en snel je muziek verwijderen vanaf je iOS apparaat.
Open je muziek app en door middel van een "swipe" beweging van links naar recht over het nummer of album krijg de optie om het te verwijderen. Klik hierna op "verwijder"

Het nummer of album zal van je iOS apparaat verdwijnen maar zal wel nog beschikbaar zijn in je iCloud, zodat je het altijd nog opnieuw kunt downloaden.Reacties


 • Jan Willem

  17 januari 2012 om 9:08

  Kan je die wolkjes in de lijst ook verbergen???

 • jordy

  17 januari 2012 om 10:11

  TNogmaals wat is het nut van iTunes match

 • Roko

  17 januari 2012 om 10:27

  @ jordy : Waarom lees je alle iTunes Match topics niet eens door en bepaal dan voor jezelf of je het handig vind inplaats van overal dezelfde kortzichtige vraag te stellen

 • Jeroen

  17 januari 2012 om 10:47

  Als ik iTunes Match aan wil zetten op mijn iPhone (4s), krijg ik een melding over het vervangen van de huidige muziekbibliotheek. Hoe kan ik er voor zorgen dat die bibiliotheek behouden blijft/weer terug komt. M.a.w. ik wil al die nummers in ieder geval op m’n iPhone.

 • Wesley Fabry

  17 januari 2012 om 11:58

  Er worden geen wijzigingen aan je huidige bibliotheek aangebracht, deze blijft gewoon op je iPhone staan.

 • Jeroen

  17 januari 2012 om 12:03

  Ok, maar waarom staat er dan ‘vervangen’?

 • Wesley Fabry

  17 januari 2012 om 12:26

  Je iTunes muziek synchronisatie gaat niet meer kloppen als je via je iDevice wijzigingen aanbrengt. Dit bedoelen ze hiermee..

 • Alexander

  17 januari 2012 om 15:05

  Hoe kan je op hetzelfde moment al je nummer verwijderen op je iDevice, maar niet van de iCloud (dus zoals hier boven beschren met de swipe beweging, maar dan alle nummer tegelijk..)?

 • Maarten

  17 januari 2012 om 17:18

  Hij blijft bij hangen bij stap 2!

  Nog iemand dit probleem?

 • Tim

  17 januari 2012 om 17:18

  Moet je perse iTunes match kopen als je alleen gebruik wilt maken van iTun in the cloud?

 • Wesley Fabry

  17 januari 2012 om 17:58

  Eerder gekochte aankopen kan je nu wel opnieuw downloaden onder het kopje aankopen in de iTunes store..

  Op dit moment hebben inderdaad meer mensen om iTunes Match geactiveerd te krijgen, even geduld..

 • Digilike

  17 januari 2012 om 20:20

  Vreemd, ik had een vraag geplaatst en zie die niet meer. Over het gebruik van iTunes match in combinatie met iDevices had ik een vraag. Als ik het goed begrepen heb, dan stream je vanuit de cloud. Loopt het datagebruik bij 3G dan niet ontzettend op? Of zie ik veel beren op de weg?

 • Digilike

  17 januari 2012 om 20:21

  @Tim: iTunes in the cloud werkt ook zonder Match, zie ik net. Het gaat bij Match vooral ook om de muziek die je buiten iTunes om hebt aangeschaft. Die wordt met Match in de cloud gezet. Iets wat niet mogelijk is zonder Match.

 • jordy

  17 januari 2012 om 22:27

  @roko ik bedoel je hebt nooit overal 3G en ik luister vaak muziek wat kan ik er dan mee dan kan ik niks luisteren en dat is echt super waardeloos

 • Digilike

  17 januari 2012 om 22:59

  Alle devices werken nu goed met de cloud. Ook de Apple tv werkt prima :D

 • Tim

  18 januari 2012 om 21:02

  Werkt bij niemand iTunes in de cloud?

 • Juppe

  19 januari 2012 om 14:30

  @jordy,
  Doe je nou opzettelijk zo moelijk? Hoe luister je nu naar muziek dan? Die zet je vantevoren op je iDevice. Dat kan natuurlijk nog steeds als je Match gebruikt. Daar veranderd niks aan.

 • 01Dejan

  23 januari 2012 om 21:12

  Itunes in the cloud werk niet bij mij, als ik reeds gekochte muziek wil downloaden dan geeft hij aan dat het artikel niet meer beschikbaar is, hoe komt het dat ik het niet kan downloaden, heeft meerdere mensen er last van en hoe kan ik het oplossen

 • Eelco Deuling

  24 januari 2012 om 0:23

  Ik kan ook niets downloaden en ik heb hier ook contact over gehad met de mensen van iTunes. Helaas schijnen ze me niet te begrijpen maar hebben ze wel alle data die ik ooit heb aangeschaft klaar gezet als automatische download: ik moet dus zo’n 100GB downloaden naar het schijnt… en ondertussen kan ik nog steeds geen enkele van mijn aankopen via iTunes in the cloud op mijn iPhone zetten…

 • Pjotr

  4 februari 2012 om 10:10

  ik heb keurig alles gematcht en wil nu iTunes Match op m’n iPhone aanzetten. Krijg alleen de melding dat ik niet ben aangemeld voor iTunes Match en dat ik me op m’n computer hiervoor kan aanmelden. Terwijl ik dat toch echt (inmiddels meerdere keren) heb gedaan. Komt dit iemand bekend voor?

 • Mique

  4 september 2015 om 9:52

  Hoe kan ik het uploaden (tijdelijk) stopzetten ? Zodat ik even tijd heb om een album toe toevoegen en de info bij te werken in iTunes, zonder dat ik steeds meldingen krijg dat het nummer nog niet goed geupload is en dus foutmeldingen krijg en zie..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!