17 januari 2012

Betekenis van de iTunes Match symbolen

Wanneer je iTunes Match hebt geactiveerd verschijnen in de lijstweergave verschillende symbolen naast de muzieknummers. Deze symbolen geven de status van het nummer in iCloud aan. Hieronder een overzicht van de symbolen die kunnen verschijnen en de daarbij behorende uitleg.

Niet toegestaan
Dit symbool verschijnt naast onderdelen die niet in aanmerking komen voor een upload naar iCloud via iTunes Match. Voorbeelden hiervan zijn nummers die groter zijn dan 200 MB of nummers die met een bitrate van 96 kbps of minder zijn gecodeerd.

Verwijderd
Dit symbool verschijnt wanneer een nummer uit iCloud werd verwijderd (vanaf een andere Mac). Nummers die uit iCloud worden verwijderd, worden ook onmiddellijk verwijderd op iOS-apparaten die gebruik maken van het zelfde account maar worden behouden op andere gekoppelde Macs totdat hierop deze handmatig worden verwijderd.

Fout
Dit symbool kan verschijnen als het bestand van het nummer beschadigd is of als er een fout is opgetreden bij het uploaden van het nummer. Probeer iTunes Match bij te werken (iTunes ▸ Store ▸ Werk iTunes Match bij) om dit op te lossen. Als het bijwerken het probleem niet oplost, probeert dan een andere versie van het nummer te importeren in de iTunes-bibliotheek.

Dubbel nummer
Dit symbool verschijnt wanneer de iTunes-bibliotheek op je Mac een dubbele versie van het nummer bevat. Dit symbool verschijnt naast de dubbele versies die niet werden geüpload naar iCloud.

Bezig met verwerken
Dit symbool verschijnt wanneer een nummer wordt herkend maar nog niet is verwerkt in iCloud.

Download
Muziek die alleen in iCloud beschikbaar is word voorzien van het iCloud download symbool, als je hierop klikt word het nummer uit de iCloud gedownload naar je Mac.Reacties


 • Lorenzo

  17 januari 2012 om 10:15

  Bedankt!

 • Mark Jacobs

  17 januari 2012 om 10:43

  Super, bedankt voor de uitleg!

 • Ronald

  17 januari 2012 om 11:35

  Er mist er eentje. Bij een aantal nummers staat helemaal geen wolkje. Wat betekent dat dan nu precies. Dat er geen match is? Of dat ie niet toegestaan is? Of dat je die handmatig moet doen? Of dat ie in zijn geheel niet mogelijk is?

 • Wesley Fabry

  17 januari 2012 om 11:55

  Dat wil zeggen dat je nummer is gematcht met de iCloud. Als er geen download symbool naast staat wilt dit zeggen dat je nummer lokaal op je Mac staat.

 • Roko

  17 januari 2012 om 13:52

  Ik heb ook nog een hoop uit-ge-grijsde (of whatever) nummers/albums op mijn iPhone. Ik denk dat dit nummers zijn die nog gematched moeten worden vanuit iCloud. Ik zit op GPRS verbinding, dus dat zal ook niet meehelpen :-)

 • Jan Willem

  17 januari 2012 om 14:06

  Er mist er nog eentje: ‘ongerechtigd’ Wanneer je de melding aanklikt krijg je “Dit onderdeel is niet gerechtigd voor iCloud’

  Het betreft een bootleg CD. Alweer een uitzondering helaas, waardoor ik straks twee verschillende bibliotheken heb: 1 in de Cloud, 1 op m’n computer..

 • Joep

  17 januari 2012 om 22:20

  @Jan Willem (en anderen) leuk detail is dat Apple in de nieuwe algemene voorwaarden heeft opgenomen dat illegaal verkregen muziek niet mag worden geupload naar icloud.
  Nou een leuk detail: Downloaden is niet illegaal in Nederland. Dus is het niet verboden om je muziek te uploaden naar icloud in Nederland.
  Buma Stemra heeft inmiddels verklaart blij te zijn met de deal met Apple omdat met door deze deal toch een vergoeding ontvangt voor bovengenoemde muziek via de afdracht die Apple gaat doen vanuit de inkomsten verkregen uit Match.
  Dus volgens mij kan je gewoon je muziek-bib uploaden zonder risico’s.

 • Joep

  17 januari 2012 om 22:32

  Sorry voor de spelfouten. Zat TV te kijken en te typen. En dat kan ik dus niet echt goed tegelijk. ;)

 • Laurens

  18 januari 2012 om 6:19

  Bedankt!

 • Wim

  18 januari 2012 om 8:38

  Als ik nu alles in iCloud heb gezet, kan ik dan alle muziek van mijn iPhone verwijderen? Ben me er van bewust dat ik dan altijd een internetverbinding nodig heb, maar dat is ok.

  ’t scheelt namelijk weer 1,5 GB opslagruimte op mijn té kleine 4S :)

 • Wesley Fabry

  18 januari 2012 om 9:36

  Je kan gerust alle muziek van je iPhone verwijderen, achteraf kan je altijd opnieuw downloaden uit iCloud

 • Jan-Kees van Loon

  18 januari 2012 om 22:49

  Hoe kan het dat van 1 compleet album in mijn iTunes bibliotheek sommige nummers gematched zijn en andere ge-uploaded?

 • M Hess

  11 maart 2012 om 21:04

  Als ik bovenstaande afspraallijst aanmaak zie ik in itunes op mij vista computer geen enkel nummer in de lijst, op mijn apple apparaten (iphone, ipad en AppleTV) zie ik echter wel de totale lijst. Ik zou natuurlijk graag deze lijst in mijn itunes willen zien, want dan kan ik daar alles downloaden en upgraden. Heeft iemand hier een oplossing voor?

 • Henk

  11 april 2012 om 12:10

  Het “Niet toegestaan” symbooltje komt ook bij legaal in iTunes verkregen (muziek-)video’s te staan. Nu hoor ik steeds dat video’s ook via iTunes Match/iCloud beschikbaar moeten kunnen komen op de Apple TV alleen ik zie ze niet. Heeft iemand een sugestie?

 • Bob

  3 januari 2013 om 12:51

  Heeft iemand enig idee als je muziek heb dat gemarkeerd staat met het symbool voor nog te verwerken hoelang dit kan duren?
  Of hoe je dit kan versnellen?

 • Ludo

  3 maart 2013 om 21:19

  Ik heb er een aantal waarbij staat dupliceren. Deze nummers vind ik ook niet terug op mijn iPad/iPhone/Apple Tv? Hoe kan ik deze nummers toch nog in de lijst krijgen om te kunnen afspelen? Iemand raad? Thanks. Ludo

Een reactie toevoegen: