12 oktober 2012

iOS 6iOS 6 Kaarten: De paarse speld gebruiken en verwijderen

Ondertussen zijn we al een beetje gewoon aan de nieuwe kaarten applicatie en beginnen we hem steeds meer en meer te gebruiken. In de applicatie kun je net zoals destijds bij Google Maps gebruik maken van rode en paarse spelden.

Wanneer je een zoekopdracht invoert wordt de locatie aangeduid met een rode speld. Om een rode speld te verwijderen volstaat het om de zoekopdracht te verwijderen. Een paarse speld kun om het even waar plaatsen, echter blijven deze aanwezig tot je ze handmatig verwijderd. Volg onderstaande stappen om een paarse speld toe te voegen en te verwijderen.

• Open de kaarten applicatie
• Open de ‘blad omslag’ (rechtsonder in het scherm)
• Selecteer de optie 'Plaats speld'

De speld kun je overal plaatsen en vervolgens naartoe navigeren. Het nadeel van deze speld is dat hij permanent aanwezig blijft tot je deze handmatig verwijderd. Je zal merken dat de speld regelmatig in de weg zitten wanneer je wilt navigeren naar een andere locatie. Om een paarse speld te verwijderen tap je op de speld en vervolgens om de meer-knop (te herkennen blauw bolletje met > teken). Selecteer vervolgens de optie 'Verwijder speld'.

Meer tips over de kaarten applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


 • Michiel

  12 oktober 2012 om 13:32

  wat is sowieso het nut van die speld?

 • Matthijs

  12 oktober 2012 om 14:15

  @Michiel
  Om een plek te onthouden/markeren

 • Frank

  12 oktober 2012 om 15:20

  Of om een route ernaar toe te kunnen laten maken.

 • Grooverd

  24 juli 2013 om 20:24

  Wil eens weten hoe je een adres verwijderd uit de lijst.
  Heb een route gemaakt van en naar met huidige locatie naar een bepaald adres,nu was het adres niet goed en wil het dus uit lijst verwijderen maar hoe.

  Moet ik dan per se de route volgen eer het adres eruit gaat?
  Of is er een optie dat je de adres eruit kan halen?

  Want als je de apps kaarten veel zou gebruiken blijven alle adressen erin staan waar je ooit ben geweest of verkeerd heb ingevoerd als je de adressen er niet uit kan halen.

  peace.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!