8 oktober 2012

iOS 6iOS 6 ziet er op een iPhone 5 iets anders uit dan op de vorige iPhones

Ondertussen is de iPhone 5 al enkele weken te koop. Wanneer je één van de gelukkige bent die er een heeft kunnen bemachtigen in de Apple Store of via je telecomprovider dan heb je geluk. Op dit moment heerst de schaarste nog steeds en is de levertijd helaas drie tot vier weken.

Voor de gene die een iPhone 5 in hun bezit hebben zal vast enkele dingen zijn opgevallen. Sommige Apple applicaties zien er namelijk iets anders uit op een iPhone 5, uiteraard is dit gewoon iOS 6 geoptimaliseerd voor de nieuwe iPhone. De opvallendste verandering vind je terug in de weer-applicatie. Deze geeft namelijk nu standaard het weer voor de komende uren weer. Bij bijvoorbeeld een iPhone 4S dien je dit menu uit te klappen door éénmalig op de applicatie te tappen.

Daarnaast is de Camera-applicatie ook aangepast, de cameraknop is vele male groter en identiek als die van de iPad. Wanneer je een video wilt opnemen zal je merken dat het volledige scherm wordt gebruikt tijdens het filmen in liggende stand.

De Calculator en Dictafoon applicaties zijn ook aangepast, maar deze verandering valt nauwelijks op. De toetsen van de calculator zijn groter en vierkant en beter te gebruiken in liggende stand.

Bekijk onderstaande afbeelding om het kleine verschil te bekijken tussen de twee Dictafoon applicaties.

Mocht je zelf ook een opvallende verandering zien in iOS 6 op een iPhone 5 of een eerdere versie, laat het ons dan weten via dit tipformulier.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!