23 september 2013

iOS 7iOS 7 brengt een sneller werkende App Store app

AppStore logo 7 retinaHelaas was de App Store in iOS 6 geen snelle jongen, deze beleef vaak haperen, crashte regelmatig en was soms onhandelbaar. Gelukkig is dit probleem verholpen in de nieuwe iOS 7. De App Store heeft een volledige nieuwe look gekregen en werkt een stuk praktischer. Daarnaast heeft Apple een hoop verbeteringen en bugfixs uitgevoerd.

De opvallendste verandering is de verdwijning van de 'Genius' functie en de toevoeging van de 'Vlakbij' optie. Via deze optie kun je snel en eenvoudig allerlei applicatie bekijken die populair zijn in jou omgeving. Dit kan gaan van applicaties voor het openbaar vervoer, museums of andere diensten.

appstore1

Bij het downloaden van nieuwe applicaties krijg je een nieuw download-verloop te zien, samen met een stop-knop. Deze is te herkennen aan een dunne cirkel waarin een nieuwe dikke cirkel ontstaat.

Via het vergrootglas in de navigatiebalk kun je de vernieuwde zoekfunctie activeren. Deze zoekt sneller binnen de iOS App Store en toont voortaan het aantal zoekresultaten in de zoekbalk.

zoeken-app-store

Wanneer er 'vroeger' een update voor een applicatie beschikbaar was kon je deze updaten en werd deze onmiddellijk uit de 'update-lijst' verwijderd. Vanaf nu kun je eenvoudig de geschiedenis van je updates bekijken in de App. Op deze manier kun je altijd terugkijken welke nieuwe functies aan een app zijn toegevoegd.

Net zoals de App Store heeft ook de iTunes Store een update gekregen in iOS 7, deze zijn vergelijkbaar met elkaar zoals de zoekfunctie en de animatie van het downloaden. Naast deze functies zijn er nog andere nieuwe opties toegevoegd in de App Store zoals het verlanglijstje en automatisch updaten. Dit lees je binnenkort hier op appletips.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • mike

  23 september 2013 om 11:46

  Stel, ik wil de update’s niet automatisch binnen halen. Moet ik dan updates uitzetten? Of ook apps uitzetten onder instellingen?

 • R.putters

  23 september 2013 om 13:59

  Ik begrijp dit bericht niet want het downloaden van een app duurt nu veel langer dan voorheen, het werkt wel goed maar is zeker niet sneller.

 • Henny van Arkel

  24 september 2013 om 0:35

  Bij mij blijft de lijst met updates ook altijd in de updates staan ook nadat ik ze heb geupdate? moeilijk he?

 • Marga Appelman

  24 september 2013 om 20:29

  Sinds de update naar IOS 7 ben ik de App Store app kwijt. Hoe krijg ik die terug?

 • aiko cockx

  25 september 2013 om 21:52

  sinds ios 7 kan ik gwn niets meer updaten ik ben helemaal niet tevreden van ios. 7 sneller en beter zeggen ze dan het werkt gwn niet meer doen ze gwn zodat je i phone 5 zou kope ik heb i pad minny das het nieuwste vant nieuwste van de i pads en het werkt maar half schzndalig !!!

 • Petra apeldoorn

  26 september 2013 om 18:06

  Sinds de ios7 wil niks meer updaten en downloaden, simfree play blijift hangen nieuwe acties gaan na een poosje weer terug naar de vorige gedane acties.
  Dit is zeer frustrerend, wie o wie kan me helpen.

 • Marijke vd Broek

  1 november 2013 om 23:06

  Hoe switch ik van de U.S.app store naar de Nederlamdse app store ,kan nu niets meer updaten.

 • Shailin Janki

  4 maart 2014 om 12:16

  Ik krijg niks meer ge-update met de AppStore! Blijft de hele tijd alleen maar laden, maar er gebeurt niks.
  What to do?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!