27 september 2013

iOS 7iOS: Applicaties automatisch updaten uitschakelen

AppStore logo 7 retinaVanaf iOS 7 is het mogelijk om applicaties automatisch te laten updaten. Dit is uiteraard erg handig omdat je dan altijd de meest recente versie van je favoriete spel of diensten app aanwezig is op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Via het berichtencentrum wordt je op de hoogte gehouden met behulp van meldingen of er één of meerdere applicaties zijn geupdate. In sommige gevallen is het misschien niet zo handig dat applicaties automatisch worden geupdate. Volg de onderstaande stappen om het automatisch updaten uit te schakelen:

• Open Instellingen
• Selecteer iTunes en App Store
• Navigeer naar de categorie 'Automatische downloaden'
• Schakel de optie 'Updates' uit

automatisch-update

Wanneer er nu een update beschikbaar is voor een applicatie dan dien je deze op 'oude' wijze handmatig bij te werken. Wanneer je toch automatisch updaten inschakelt kan het in sommige gevallen voorkomen dat je bepaalde applicaties wel handmatig dient te updaten, dit kun je herkennen aan het badgesymbool dat aanwezig is aan het App Store icon. Deze laat het aantal wachtende updates zien.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Daniël

  27 september 2013 om 22:59

  Voorheen deed ik voornamelijk updaten via iTunes en dan synchroniseren, nu met auto update. Eigenlijk onnodig dat iTunes nog gekoppeld is aan de iPhone, raar dat Apple dit nog vasthoud.

 • h. vrieling

  30 september 2013 om 13:55

  hoe kun je sinds de nieuwste update op de achtergrond door werken apps uitzetten. eerder dubbelklik homeknop, apps aanraken en met het minnetje verwijderen.

 • Aad Metz

  25 januari 2014 om 9:45

  Is het zo in te stellen dat de apps alleen worden gedownload als ik contact heb met een wifi-verbinding? I.p.v. 3G of 4G?

 • Thomas

  27 februari 2014 om 15:28

  Een iPod touch 5 16gb gekocht… Gaat dat ding van (iOS 6.1.3) updaten naar iOS 7.0.6… Terwijl ik dat niet wil. Nu moet ik van WiFi disconnected blijven anders gaat die software update gewoon weer verder. Iemand die me kan helpen? Ik wil op iOS 6 blijven.

 • Dirk

  14 maart 2014 om 14:06

  Kan het zijn dat door die automatische updates je data gebruik enorm omhoog gaat. Normaal gebruik ik ongeveer 60 MB per maand(gebruik m.n. wifi) maar nu dagelijks 50 – 100 mb.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!