27 september 2013

iOS 7iOS 7: De kaarten applicatie maakt een grote sprong vooruit

kaarten logo 7 retinaSinds iOS 6 hebben we afscheid moeten nemen van de standaard Google Maps applicatie in iOS en is deze vervangen door Apple's eigen kaarten applicatie. Deze heeft flink want kritiek moeten verduren, er waren dan ook een hoop tegenstanders. Gelukkig is naar mate de tijd vorderde door Apple flink geïnvesteerd in de kaarten applicatie.

Ze hebben betere kaarten toegevoegd, meer straten, meer locaties, meer winkels, etc. In iOS 7 heeft Apple de kaarten applicatie uiteraard ook voorzien van een update, naast nieuwe steden in 3D en nog betere kaarten heeft Apple de vormgeving ook grondig aangepast. Zoals heel iOS 7 heeft de kaarten app ook een strakker uiterlijk gekregen, de basis blijft hetzelfde, wel zijn er een aantal handige nieuwe functie toegevoegd.

Voortaan is er een beter live-kompas aanwezig op de kaart die je onmiddellijk en duidelijk het noorden aanwijst. Daarnaast kun je de kaarten nu weergeven in een volledige schermvullende weergave, dit doe je door éénmalig te tappen op het scherm.

schermvullende-maps

Ook is een schaalbepaling toegevoegd aan de Kaarten applicatie, tijdens het in- en uitzoomen komt deze tevoorschijn en kan dit een handig hulpmiddel zijn als je snel en eenvoudig afstanden wilt inschatten.

De verbeterde 'Turn-by-turn' kan nu ook worden gebruikt door voetgangers. Dit doe je door een eindbestemming in te voeren in de zoekbalk en vervolgens de navigatie te starten. Vervolgens verschijnt er een pop-up venster bij je bestemming. Tap hierop om vervolgens de optie 'Route hier naartoe' te selecteren en dan in de navigatiebalk de voetganger te kiezen. Tap op 'Route' om de navigatie te starten, automatisch wordt de kortste route geselecteerd.

kaarten-wandelroute

Helemaal nieuw in de kaarten applicatie is de dag- en nachtweergave. Tijdens de nachtweergave worden de kaarten en het menu automatisch donkerder weergegeven. Op deze manier is het aangenamer gebruik maken van de navigatiefunctie in bijvoorbeeld de auto wanneer het donker is. Er zijn nog meerdere nieuwe functies terug te vinden in de Kaarten applicatie, deze lees je binnenkort terug hier op appletips.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Cloverfield

  27 september 2013 om 13:23

  Het blijft een horken app. Ik kan nooit iets vinden, zeker geen bedrijven in Nederland.

  En als je zoekt op voor de hand liggende plekken als ‘Madagascar’ krijg je eerder een straat in de vs dan het Afrikaanse eiland.

  Geen ik blijf bij Google maps!

 • Peter

  27 september 2013 om 20:56

  Ik rijd wekelijks door de hele Benelux heen en totaal geen probleem, ook de nieuwe wegen en tunnels worden goed weer gegeven en rijden we niet meer door het land, tot nu toe alle locaties kunnen vinden, snel, en makkelijk top appInmiddels Google Maps verwijderd.

 • Daniël

  27 september 2013 om 23:03

  Ik heb ook de TomTom app, is er een synergie te verwachten, aangezien Apple nu voor Maps samenwerkt met TomTom?

 • Dick Metselaar

  29 september 2013 om 21:04

  @cloverfield. Ik weet niet wat jij gebruikt maar ik heb dat Madagascar geprobeerd te reproduceren, midden op het eiland hoor. Dus geef als je iets zegt gefundeerde kritiek.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!