24 september 2013

iOS 7iOS 7: Control Center uit het toegangsscherm verwijderen

control center logo 7 retinaMet behulp van het Control Center, ook wel het bedieningspaneel genoemd, krijg je snel toegang tot de verschillende systeeminstellingen en functies. Denk hierbij aan het in en uit schakelen van vliegtuigmodus, Wi-fi, Airplay, AirDrop en Bluetooth. Handig, want op deze manier moet je niet te zoeken in het menu instellingen van je iDevice.

Het Control Center kun je activeren door vanuit de onderzijde van het scherm naar boven te vegen. Deze functie kun je overal activeren, dit wil dus zeggen in applicaties, beginschermen, maar ook in het toegangsscherm. Vele vinden dit vanwege veiligheidsredenen niet handig en willen daarom het Control Centrum verwijderen uit het toegangsscherm. Dit is mogelijk via de instellingen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Instellingen
• Navigeer vervolgens naar 'Bedieningspaneel'

controlcenteruit

Schakel hier vervolgens de optie 'Op toegangsscherm' uit. Wanneer je nu je iDevice in sluimerstand plaatst en vervolgens opnieuw activeert zal je merken dat het niet meer mogelijk is om vanuit het toegangsscherm het Control Centrum te raadplegen. Dit kun je ook instellen voor applicaties, schakel hiervoor de optie 'Toegang vanuit apps' uit en het Control Centrum kan dan ook niet meer geraadpleegd worden vanuit een openstaande applicatie.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • guust konings

  24 september 2013 om 10:26

  Weet iemand waarom ik op mijn 4 wel het bedieningpaneel krijg, en mijn muziek wel harder en zachter kan zetten, maar niet kan stoppen, of pauze, of net aanzetten???

 • Remko

  24 september 2013 om 16:59

  Kun je ergens instellen dat de wekker in het control center gelijk opstart in de wekker functie in plaats in de timerfunctie?

 • Laura Zsom

  24 september 2013 om 19:24

  Ik heb net de ios 7 op mn iphone 4s staan, echter is de batterij binnen een halve dag leeg.
  Mij is aangeraden om de bedieningspaneel uit te schakelen. dat heb ik in de instelling gedaan, echter blijf ik hem krijgen als op mijn toegangsscherm van beneden naar boven swap. Hoe kan dit en wat moet ik doen om het alsnog uit te schakelen?
  Help astubieft

 • jan

  25 september 2013 om 11:56

  Wie kan mij helpen?
  ik kan op mijn iPhone 4 geen muziek meer afspelen na het installeren van
  ios 7.

  jan

 • Inkman

  25 september 2013 om 18:12

  Dag Jan,
  Kiezen welke afspeellijst je wilt afspelen en dan toch even geduld, ivm het downloaden uit de wolk. Heb het vanmorgen tijdens sporten ook ervaren maar komt goed bij geduld!

 • jan

  27 september 2013 om 11:35

  Hoi Inkman,

  Nee ik ben bang dat het niet goed komt met het geluid, het is een bug in ios o6 en ook in ios 7.
  Ook het geluid van sms berichten e.d. is weg.

  Dus even afwachten.

  Gr. Jan

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!