24 september 2013

iOS 7iOS 7: Problemen met de batterijduur verhelpen

instellingen ios logo 7 retinaNu iOS 7 al op veel iDevices is geïnstalleerd zijn er natuurlijk ook een paar nadelen en bugs ontdekt. Zo was al eerder al bekend dat het toetsenbord op een iPhone 4s enige vertraging oploopt sinds de update naar iOS. Dit probleem kun je gelukkig oplossen via deze tip op appletips. Daarnaast zijn er een paar gebruikers die 'klagen' van een snelle batterij achteruitgang.

Deze zou namelijk snel leeg zijn bij een normaal gebruik van je iPad, iPhone of iPod Touch. Dit is uiteraard niet de bedoeling en het zou hier gaan om een kleine bug, tot dat Apple hiervoor een bugfix bied hebben wij een tijdelijke oplossing voor het probleem. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer de optie 'Ververs app op achtergrond'

verversapps

Hier vind je een overzicht van alle applicaties terug die op de achtergrond automatisch worden geupdate. Hierdoor dien jij zelf niet meer te 'refreshen' wanneer je de applicatie opent en doet iOS 7 het automatisch voor je. Door één of meerdere applicaties uit te schakelen komt dit ten goede van de batterijduur. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze optie volledig uit te schakelen.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Eef

  24 september 2013 om 10:52

  ik kan mijn apps op de ipad helemaal niet meer uitzetten…
  en met wifi krijg ik geen contact meer..

 • Ronald

  24 september 2013 om 12:34

  Nadeel van het uitzetten van deze optie is wel dat het dan ook niet meer mogelijk is om op de achtergrond van locatievoorzieningen gebruik te maken. O.a. apps die gebruik maken van GEO tracking werken dan niet meer goed!

 • Martin

  24 september 2013 om 13:50

  Helaas na updaten naar ios7 problemen met ontbreken audio via de luidspreker, tezamen met verdwijnen van de volume-slider. Soms een paar geluiden (keyclick) en de ringtone doet het meestal wel. Maar muziek? Ho maar.
  Online zoeken levert op dat ik lang niet de enige ben. Hoop op een snelle bugfix.
  Toestel 4S.

 • Sonja

  26 september 2013 om 17:49

  Ik kan mijn favoriet nummer niet meer toevoegen aan een bepaalde contact?
  Dit is vanaf het downloaden van ios7.
  Ik heb een 4S

 • Manuel

  27 september 2013 om 0:44

  Als ik op spotify muziek luister van deze soms maar zo weg. Hij stopt dan ineens met afspelen en spotify scherm sluit af. Ook als ik telefoon gewoon neerleg en nergens aankom. Ook heb ik inderdaad Apps die niet helemaal reageren als voorheen. En als ik via Siri iemand wil bellen wat voorheen wel werkte haalt hij nu ineens nummers door elkaar en kan juiste nummer niet vinden terwijl het er wel goed in staat. Ook heb ik soms het idee dat hij niet reageert als ik dubbelklik op ronde knop onderaan.

  Hoop dat de problemen snel opgelost worden

 • Leo

  28 september 2013 om 11:55

  Hoe kan dat probleem met dat toetsenbord opgelost worden? Van de i phone 4. Kan ik hiwr nergens vinden?
  Alvast bedankt.

 • Johan Broer

  7 november 2013 om 7:42

  !!!!! DE OPLOSSING !!!!!

  Ik had na de update van 7.0 naar 7.0.1 en 7.0.2 geen problemen met mijn accu met mijn iPhone 4S.
  Echter na de update naar 7.0.3 werd mijn accu in een kleine 2 uur tijd volledig leeggetrokken.
  Niets hielp, alle tips die ook hier vermeld stonden, 3G uit, noem alles maar op, 1 groot drama.

  Gisteravond een terug naar fabrieksinstellingen installatie gedaan en de iPhone als een nieuw apparaat geïnstalleerd.
  Foto’s natuurlijk eerst binnengehaald in iPhoto, mail staat allemaal als IMAP, dus die staat veilig, alle vensters gescreendumpt om een gelijkwaardige instelling terug te krijgen en de installatie van 7.0.3 gedaan. Daarna alles opnieuw geïnstalleerd en aangemaakt, ook alle 15 IMAP mail accounts, CALDAV agenda’s en het CARDDAV adresboek opnieuw ingesteld. Deze laatste online zetten is absoluut aan te bevelen, het zij via Apple in de Cloud, Gmail, Kerio of wat dan ook.

  iPhone is dus volledig als nieuw apparaat ingesteld, DUS NIETS IS UIT EEN BACKUP TERUGGEZET!

  Ben sinds vanmorgen 2,5 uur zonder voeding, ben online via 3G, stream audio over bluetooth in de auto, alles werkt veel sneller en m’n accu staat op 99%!!!!! De oplossing.

  Kost even een paar uur tijd, ben m’n oude Whatsapp en iMessages en SMS berichten kwijt, maar da’s alles.
  Het blijkt dus dat in elke backup die je maakt er heel veel rommel mee wordt gearchiveerd en als je deze meerdere keren maakt en ook terugzet op je iPhone (= wel lekker makkelijk) dan komt er een hoop vuil bij mee.
  Valt me ook op dat ik met identiek aantal apps, muziek en foto’s veel meer GB aan ruimte over heb dan voorheen, dat verklaart ook alle vervuiling.

  Advies is dus, neem even een avondje de tijd en je bent van alle ellende af!

  Succes

  Johan

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!